Sınav stresi, kalp krizine kapı aralıyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 30 Nisan 2007 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

OKS ve ÖSS'de yaşanan stres ve heyecan, kalp ritmini bozuyor, çarpıntıyı arttırıyor ve kalp hastalıklarını ortaya çıkartıyor YENİ

Kardiyoloji uzmanı Dr. Özcan Yücel, gençlerin kalbinin OKS ve ÖSS sınavları nedeniyle yorulduğunu söyledi.

Eskişehir Özel Özel Anadolu Hastanesi'nde kardiyoloji uzmanı olarak görev yapan Dr. Özcan Yücel, yaklaşan OKS ve ÖSS sınavlarının gençlerde daha fazla stres ve heyecan yarattığını belirtti. Gençlerin hayalarının dönüm noktası olarak düşündükleri ÖSS sınavına hazırlanırken stres içerisinde kaldıklarını ifade eden Dr. Özcan Yücel, ?Stres ve heyecan gençlerin kalbini olumsuz yönde etkiliyor? dedi.

Küçük yaşlardan itibaren sınav stresi ve kaygısı yaşayan gençlerin ileri yaşlarda kalp hastası olabileceklerini anlatan Dr. Özcan Yücel şöyle konuştu:

?İlköğretim sonunda OKS, lise sonunda da ÖSS sınavları çocuklarda ileri yaşlarda kalp hastalığı riskini de beraberinde getiriyor. Sınav stresi yaşayan çocuklar her yıl daha fazla kalp hastalıklarına yaklaşıyor. Çocuklar sınavda başarılı olma hırsı ile strese giriyor, ders çalışma zorunluluğu, okul, dershane ve ev üçgeni onları sosyal faaliyetlerden uzaklaştırıyor. Bu kadar stres ve kaygı altında kalan çocukların kalp ritimleri de bozuluyor. Çarpıntıları artıyor ve kalp hastalıkları ortaya çıkıyor. Çocukların yaşadığı sınav kaygısı genç yaşlarda kronik strese, ileri yaşlarda da kalp hastalıklarına neden oluyor. Sağlıklı bir yaşantı için stresten uzak durmak gerekir. Çocuklar sınav sonrasında rencide edilmemeli. Onlara meslek hayatının yanısıra sağlıklı olmanın da önemi anlatılmalı. Sınavların çocukların tüm hayatı olmadığı önemle vurgulanmalı.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber