'Kutlu Doğum'dan genelge skandalı çıktı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 01 Mayıs 2007 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okulları 21 Nisan'daki Kutlu Doğum Şöleni'ne katılmaya çağıran ve Genelkurmay'ın sert açıklamasına konu olan girişiminin altından bir de 'ikiz belge' skandalı çıktı.

Altındağ İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Özay imzalı Kutlu Doğum Şöleni duyurusu, e-posta aracılığıyla 16 Nisan 2007'de yaklaşık 120 okula gönderildi. Yazıda, 'Hacı Bayram Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilecek olan Kutlu Doğum Şöleni 21.04.2007 günü yapılacaktır. Okul müdürlerinin 'mutlaka' katılmaları hususunda gereğini bilgilerinize rica ederim" denildi. Ancak, Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasından sonra canlı yayında iddialara yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, şölene okul müdürlerinin katılmasının zorunlu tutulmadığını, sadece davet edildiklerini ileri sürmüştü. Çelik'in okuduğu metinde 'mutlaka' sözü geçmiyordu.

Okullara giden metinle Çelik'in okuduğu metnin aynı sayı numarası, tarih ve imzayı paylaşması ancak içeriğinin farklı olması, Ankara Valiliği'ni de harekete geçirdi. Valilik, duyurunun iki içerik olarak elden ele dolaşması üzerine, müdürlük için 'resmi makamları yanıltmak ve evrakta sahtecilik'ten soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber