Başbakan Harbiye Marşı'yla ulusa seslendi!

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 01 Mayıs 2007 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin geceyarısı bildirisine verdiği sert yanıtın ardından canlı yayında 'Ulusa Sesleniş' yapan Başbakan Erdoğan duygu yüklü konuştu: Birbirimize öyargılardan sıyrılmış sevgiyle yaklaşalım...

Genelkurmay Başkanlığı'nın geceyarısı bildirisine, 24 saat sonra aynı sertlikle Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek ile yanıt veren hükümet, Erdoğan'ın ?ulusa sesleniş? konuşmasıyla ?tansiyonu? düşürdü. Erdoğan, geçtiğimiz cumartesi akşamı Başbakanlık Konutu'nda çekimi yapılan ve dün akşam TV'lerde yayımlanan ?Ulusa Sesleniş? konuşmasında, bildiriye yönelik dolaylı mesajlara yer verdi. Yaşanan gelişmelerin toplumda kutuplaşmalara yol açması ve var olan saflaşmaların derinleşmesi endişesinin açıkça hissedildiği açıklamasında Erdoğan, Türkiye'nin bugün en önemli ihtiyacının ?birlik, beraberlik ve dayanışma? olduğunu vurguladı. ?Birbirimize sevgiyle yaklaştığımız sürece çok şeyleri aşarız? diyen Erdoğan, ?Türkiye'nin bu birliğe, beraberliğe ön yargılardan sıyrılmış olarak bu sevgiye çok ihtiyacı var? şeklinde konuştu.

Sevgi denilen ulvi güzellik...

Erdoğan konuşmasında, Türkiye'nin en önemli ihtiyacının ?birlik beraberlik ve dayanışma? olduğunu vurguladı. ?Sevgi? denilen o ulvi güzelliği hep birlikte yakalamak gerektiğini, bunun büyük bir sermaye olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, ?Birbirimize sevgiyle yaklaştığımız sürece çok şeyleri aşarız? dedi. Türkiye'nin, bu birliğe, bu beraberliğe, ön yargılardan sıyrılmış olarak bu sevgiye çok ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Harbiye Marşı ile mesaj

Harbiye Marşı'nda yer alan ?kanla, irfanla kurduğumuz biz bu cumhuriyeti? dizelerini de konuşmasında yer vererek ilginç bir mesaj vermiş oldu. Herkes için büyük önem ve anlam taşıyan böyle günlerde dönüp Türkiye Cumhuriyeti'nin nereden nereye geldiğine bakmak gerektiğini ifade eden Erdoğan, ?Bu tarih seyrini iyi anlamak zorundayız? vurgulaması yaptı. Başbakan Harbiye Marşı'ndaki bir dizeyi konuşmasına şöyle monte etti: ?Kanla, irfanla kurduğumuz genç Cumhuriyet, zaman içinde zorlukları aşarak, badireleri atlatarak, emekle, mücadeleyle, sabırla, umutla bugünlere gelmiştir. Yeter ki, çok zor elde ettiğimiz şu güven ortamını zedelemeyelim. Yeter ki, Cumhuriyetimizin kuruluş hedeflerini gerçekleştirmeyi bir görev bilelim...?

Erdoğan, her günü ülkeye yeni bir hizmet ve yeni bir coşkuyla sürdürdüklerini ifade ederek konuşmasını şöyle tamamladı: ?Yarınlar, ülkemiz için çok daha güzel, çok daha parlak olacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber