Babacan: Düzgün demokrasi ekonomiyi belirleyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2007 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, ekonominin korunaklı olması nedeniyle son gelişmelerin 'küçük dalgalanmalarla' atlatıldığını vurgularken, "Ancak bundan sonraki gelişmeler son derece önemli. Demokrasimizin düzgün işliyor olması, bundan sonraki ekonomik gelişmelerin temel belirleyicisi olacak" dedi.

NTV'ye konuk olan Babacan, Genelkurmay Başkanlığı tarafından Cuma akşamı yapılan açıklamanın, hiç kimsenin beklemediği bir açıklama olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bugünün Türkiye'sinde, demokrasi, insan hakları, özgürlükler konusunda belli standardı yakalamış, yönünü belli bir istikamete doğru çevirmiş bir Türkiye'de böyle bir şey olamaz deniyordu. Cuma günkü açıklama, iş dünyasının piyasaların ummadığı, Türkiye'ye konduramadığı bir açıklama.

Şu anki kanaat; şöyle ya da böyle aklıselim galip çıkacak ve Türkiye bu dönemi problemsiz atlatacak şeklinde."

Aksi halde, kalıcı önemli etkilerin olduğu kanaati hakim olursa, bunun yansımalarının farklı olacağına işaret eden Babacan, şunları kaydetti:

"Borsadaki, kurdaki bu hareketler hiç bir şey değil. Ekonominin temelleriyle ilgili, Türkiye'nin istikametiyle ilgili önemli soru işaretleri oluştuğunda, çok daha sert hareketleri anında görürüz.

Şimdi biraz izleme var, bekle gör pozisyonunda iş dünyası ve yatırımcılar. Bundan sonraki gelişmeler tabii büyük önem taşıyacak. Hukuk ve demokrasi dışına çıkıldığında kontrol imkanı kalmaz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber