DTP'li başkandan 'daha fazla ücret' vaadi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Mayıs 2007 13:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

741 çalışanla toplu sözleşme yapan Batman'ın DTP'li Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, ilginç bir açıklama yaptı. Kalkan, ?Sizler 1 Mayıs'ta ne kadar kalabalık olursanız, önümüzdeki yıl size daha fazla ücret vereceğime söz veriyorum?

Batman Belediyesi'nde çalışan 741 işçiyi kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri olumlu sonuçlandı. DİSK Genel-İş sendikası ile 3 aydır devam eden görüşmelerde çalışanların ücretlerinde yüzde 13'lük bir artış sağlandı. Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, ?Emekçilere her zaman değer veriyoruz. Hiçbir zaman emekten gücünü alanlara ön yargımız oluşmadı. Hak ettikleri ücretin verilmesi için tüm imkanlarımızı zorladık. Geçen yıl büyük sıkıntılarla karşılaştık. Sel felaketinden olumsuz etkilendik. Hükümetin, belediyemize hiç bir desteği olmadı. Verilen vaadler havada kaldı. İmkanlarımızı zorlayarak iyi bir sözleşme imzalamaya çalıştık? diye konuştu.

1 Mayıs işçi bayramını da kutlayan Başkan Hüseyin Kalkan, meydanların dolması halinde işçilere önümüzdeki yıl için yüzde 3'lük bir ekstra artış yapacağı sözününü vererek, ?1 Mayıs'ta ne kadar kalabalık olursanız, o kadar fazla ücret vereceğime söz veriyorum. Bayramınızı şimdiden kutluyorum. Bölgede en iyi sözleşme imzalayan belediyeyiz? dedi.

Batman Belediyesi'nde çalışan işçiler, imzalanan sözleşme gereği bu yıl 950 ile bin 300 YTL arasında ücret alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber