Yüzyılın en sıcak nisanı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Mayıs 2007 07:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa'da çeşitli ülkelerin ulusal meteoroloji servisleri tarafından açıklanan sıcaklık ve yağış istatistikleri, geçen ayın birçok ülkede son yüzyılın en sıcak nisan ayı olduğunu ortaya koydu.

Alman yetkililer, geçen ay ülkede ortalama sıcaklığın mevsim normallerini 4.4 derece aşarak 11.7 dereceyi bulduğunu belirtti. Almanya'da ayrıca metrekareye düşen yağış oranının geçmiş yıllar ortalamasının sadece yüzde 7'sine karşılık geldiği ve bu nedenle tarım ürünlerinin üretiminde büyük bir düşüş beklendiği ileri sürüldü.

Fransa'da da benzer bir tablo yaşandığını vurgulayan uzmanlar, son 13 aydır ortalama sıcaklıkların "anormal şekilde" yüksek olduğunu ve bu durumun gelecek 3 ay boyunca da devam etmesinin beklendiğini söylediler. İngiltere'de 2006'dan bu yana geçen 12 ayın, meteoroloji kayıtlarının tutulmaya başlandığı 350 yıl içindeki en sıcak yıl olduğu belirtildi. Uzmanlar bu tabloya, iklim değişikliğinin yanı sıra Afrika'dan gelerek Avrupa'yı etkileyen sıcak hava dalgasının neden olduğunu da belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber