3 Mayıs 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2007 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- TBMM Genel Kurulunda, genel seçimin 22 Temmuz 2007'de yapılmasına ilişkin seçim önergesi ele alınacak.

- Genel Kurulda ayrıca, bu seçimde milletvekili seçilme yaşının 25 olarak uygulanması ve bağımsız adayların birleşik oy pusulasında yer almasını öngören Anayasa değişiklik teklifinin ilk turu yapılacak.

2- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile ayrı ayrı görüşecek.

- Cumhurbaşkanı Sezer, İstanbul Barosu Başkanı Avukat Kazım Kolcuoğlu ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini de kabul edecek.

3- Suriye Cumhurbaşkanı Yardımcısı El-Attar'ın Ankara temasları...

- Cumhurbaşkanı Sezer, Suriye Arap Cumhuriyeti Kültür İşlerinden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Najah El-Attar ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Najah El-Attar ile Başbakanlık Resmi Konutu'nda görüşecek.

4- Genişletilmiş Irak toplantısı Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinde başlıyor.

- İki gün sürecek toplantıda Türkiye'yi Devlet Bakanı Mehmet Aydın başkanlığındaki heyet temsil edecek.

5- Dünya Basın Özgürlüğü Günü...

- BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun: "Geçen yıl 150'den fazla gazeteci görev başında hayatını kaybetti."

- UNESCO Basın Özgürlüğü Ödülü, öldürülen Rus gazeteci Anna Politkovskaya'ya verilecek.

6- Fiyat artışları...

- Türkiye İstatistik Kurumu, TÜFE ve ÜFE bazında 2007 Nisan itibarıyla aylık ve yıllık enflasyon verilerini açıklayacak.

7- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi'nde düzenlenen 21. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası açılış törenine katılacak.

8- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Ankara'da, Dünya Bankası Enerji ve Altyapı Sektör Direktörü Peter Thomson'u kabul edecek.

9- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Ankara'da, "Filistin Kültür Haftası" kapsamındaki el sanatları sergisinin açılışını yapacak.

10- TCDD'ye ait İzmir Limanı'nın özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi, Özelleştirme İdaresinde yapılacak.

11- "Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu"nun da hayata geçmesini sağlayacak AB eşleştirme projesinin açılışı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile yabancı kurum ve kuruluşların temsilcilerinin de katılımıyla Ankara'da yapılıyor.

12- Bankalararası Kart Merkezi (BKM), MasterCard ve Visa ana sponsorluğunda düzenlenen Cardist Zirvesi, İstanbul'da gerçekleştirilecek.

13- Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenen Avrasya Ekonomi Zirvesi'nin 10'uncusu, İstanbul Ticaret Odası'nda devam ediyor.

14- Fiat Auto ve Koç Holding ortaklığı ile Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasında üretilen Fiat Linea'nın dünya tanıtımı İstanbul'da yapılıyor.

15- Ege Denizinin uluslararası sahasında ve İzmir'in Menemen ilçesinde icra edilecek "Anadolu Yıldızı 2007 Müşterek Arama Kurtarma Tatbikatının" fiili bölümü yapılacak.

16- 150 kişilik Rus turizmci heyeti, Nevşehir'de Kapadokya Kültür Merkezi'nde toplantı yapacak.

17- RTÜK Başkanı Zahid Akman'a, "Türk Kültürü ve Diline Hizmet Eden Devlet Adamı Ödülü" İstanbul'da törenle verilecek.

18- Kongre... Toplantı... Fuar...Tören...

- TMMOB Makina Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen "Uluslararası Doğal Gaz Kongresi ve Sergisi 2007" Ankara'da başlayacak.

- İzmir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Bulut, Kurumlar Vergisi tutarlarına göre ilk 100'e giren mükellefleri açıklayacak.

- TARİŞ Üzüm Birliği Başkanı Ali Rıza Türker ile TARİŞ Genel Müdürü Sebahattin Gazanfer, üzüm birliğiyle ilgili çeşitli konularda açıklamalarda bulunacak.

- İzmir'de 6. Uluslararası Metal İşleme, Kalıp ve Otomasyon Teknolojileri Fuarı açılacak.

- Güneş Vakfı tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Türk Şöleni Erzurum'da başlayacak.

- Mevlana ve ailesinin Konya'ya gelişinin 779. yılı nedeniyle temsili karşılama programı yapılacak.

- İzmir'de "Hoşgörü ve dostluk. Türk Romen İlişkilerine Kısa Bir Bakış" konulu sempozyum yapılacak.

- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 10. İktisat Öğrencileri Kongresi'nin açılışında konuşacak.

- Sakarya Üniversitesinde, Doç. Dr. Fehmi Akgün, "Hidrojen Enerjisi, Türkiye Hidrojen Enerjisinin Neresinde" konulu seminer verecek.

- Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığınca, toplumsal gelişime destek faaliyetleri kapsamında Gökçehöyük köyünde sağlık taraması yapılacak, köylüler sağlık konusunda bilgilendirilecek.

19- Zeugma'da kazı çalışmaları...

- Kazı Başkanı Doç. Dr. Kutalmış Görkay: "Zeugma'da 2007 yılı kazı çalışmaları 15 temmuzda başlayacak."

- "Kazılarda, ortaya çıkarılan eserlerin oranı en fazla yüzde 10, hala kültürel zenginliklerin yüzde 90'ı toprak altında."

20- Keşkek ve dolma AB projesi oldu.

- AB'nin desteklediği Türk-Yunan projesi kapsamında İzmir Karaburun'a özgü keşkek, sündürme, kabak çiçeği dolması ve dede sarığı gibi geleneksel Türk yemek ve tatlıları Yunanistan'da tanıtılacak.

- Proje Koordinatörü, Belediye Meclis Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ünsal:

- "Geleneksel yemeklerimizi sadece ikram edeceğiz, tariflerini vermeyiz."

21- Fenerbahçe camiası, Ulu Önder Atatürk'ün kulübü ziyaretinin 89. ve kulübün kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret edecek.

- Yönetim kurulunun da hazır bulunacağı ziyarette kulübün 81 ilden gelen temsilcileri, kentlerinden getirdikleri toprakları Anıtkabir'e bırakacak.

- Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu da Dereağzı Tesisleri'nde tören yapacak.

22- Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe futbol takımları arasında 5 Mayıs Cumartesi günü BJK İnönü Stadı'nda oynanacak derbi maçta uygulanacak güvenlik tedbirleriyle ilgili İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı İstanbul Valiliğinde yapılacak.

23- Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, haftalık olağan toplantısını yapacak.

- Kurulun, Fenerbahçe Kulübünün, aldığı cezalara yönelik itirazını da görüşerek, karara bağlaması bekleniyor.

24- Üçüncü Futbol Ligi'nden Lig B'ye yükselme maçlarının kura çekimi, Ankara'da Futbol Federasyonu Genel Merkezi'nde yapılacak.

25- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off final serisi ilk maçında Fenerbahçe ile Beşiktaş Cola Turka takımları, Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

26- Futbolda UEFA Kupası yarı final rövanş maçları yapılacak.

27- Beko Basketbol Ligi'nde play-off çeyrek final serileri öncesi, çeyrek finalde mücadele edecek bazı takımların teknik adam ve oyuncularının katılımıyla Swiss Otel'de ortak basın toplantısı yapılacak.

28- Derbi maça doğru...

- Beşiktaş ile Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de 5 Mayıs Pazar günü yapacakları dev maçın hazırlıklarını sürdürecekler.

- Beşiktaş'ın, Fenerbahçe karşısında en büyük kozu, BJK İnönü Stadı.

- Siyah-beyazlılar, Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk için büyük önem taşıyan karşılaşmanın oynanacağı Dolmabahçe'de yaptığı son 13 resmi maçı da kazandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber