Türk polisi görevini dayak atmadan yerine getirme yeteneğinden yoksun mudur?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2007 13:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

CHP İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'ya "Türk polisi, görevini dayak atmadan, şiddet eylemlerine girişmeden yerine getirme yeteneğinden yoksun mudur?" diye sordu.

Ülkü, İçişleri Bakanı Aksu'nun cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, 1 Mayısta İstanbul'da yapılmak istenen kutlamalarda, polisin kendisine verilen görevi ve amacını aşarak göstericilere, gazetecilere ve hatta gösterilerle ilgisi olmayan vatandaşlara karşı coplarıyla ve silah kabzalarıyla şiddet uyguladığını öne sürdü.

"Türk polisi görevini dayak atmadan, şiddet eylemlerine girişmeden yerine getirme yeteneğinden yoksun mudur?" diye soran Ülkü, kutlamaların bu şekilde engellenmeye çalışılmasının Bakanlığın planlı uygulamalarından biri olup olmadığının açıklanmasını istedi.

Vatandaşlara karşı şiddet uygulayan polisler hakkında herhangi bir idari işlem başlatılıp başlatılmadığını soran Ülkü, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"Başta kapkaç olmak üzere, suikast ve bombalama eylemlerine kadar bir çok suç olayını engelleyemeyen, fakat Anayasal bir hak olan gösteri ve yürüyüş hakkını kullanmak isteyen vatandaşlara karşı büyük bir şiddete başvuran İstanbul Valisi Muammer Güler ve Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ı başarılı buluyor musunuz? Bu olaylardan dolayı bu iki idareci hakkında herhangi bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz? Bütün bu olaylardan sonra vatandaşın polise güvenmesi beklenebilir mi?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber