Çiftlikbank'ın sahibi Uruguay'a kaçtı, inşaat işine girdi

Göz göre göre yaşanan Çiftlik Bank skandalında yeni perde. Yüksek kar vaadiyle onbinlerce kişiyi dolandıran şirket sahibi Mehmet Aydın kayıplara karıştı. Savcılığa teslim olan eşi Sıla Aydın ise tutuklandı. Mağdurları şoke eden açıklama ailenin avukatından geldi: "Mehmet Aydın Uruguay'a kaçtı. İnşaat işine girdi." Öte yandan şirkete kayyum atandığı bildirildi

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 15 Mart 2018 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çiftlikbank'ın sahibi Uruguay'a kaçtı, inşaat işine girdi

Yüzbinlerce kişiyi yüksek kar vaadiyle dolandıran Çiftlik Bank'la ilgili yeni skandallar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Kiminin kredi çekerek para yatırdığı paravan şirketin dolandırıcı çıktığı ortaya çıkması üzerine yaklaşık 500 milyon lira kayba uğrayan mağdurların bazıları önceki gün şirketin İstanbul Ümraniye'deki merkezin ardından Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan Sungurpaşa mahallesindeki büyükbaş hayvan tesisini de basmıştı.

Ardından harekete geçen savcılar şirkete ait İnegül ve Tekirdağ'daki tesislerini jandarma eşliğinde basarak aramalar gerçekleştirdi. Tesislerde el koyma işlemi de gerçekleştiren yetkililer zararları karşılığında tesislerden büyükbaş hayvan almak isteyen mağdurlara da engel oldu.

Skandalın ortaya çıkması üzerine Çiftlik Bank CEO'su ve sahibi Mehmet Aydın kayıplara karışırken, Yönetim Kurulu Üyelerinden Cemal Çolak, İstanbul'da gözaltına alındı. İlk ifadesinde güvenlik görevlisi iken şirkete müdür yapıldığını söyledi.

Mehmet Aydın'ın karısı Sıla Aydın ise savcılığa teslim oldu. Ailenin avukatı Abdullah Yörük ise Mehmet Aydın'ın Uruguay'a kaçarak inşaat işine girdiğini söyledi. Öte yandan şirkete kayyum atanmasına karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber