Cumhurbaşkanı Sezer ve Erdoğan'dan İş Güvenliği Uyarısı

Haber Giriş : 03 Mayıs 2007 16:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yayınladıkları mesajlarla iş sağlığı ve güvenliğinin önemine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yayınladıkları mesajlarla iş sağlığı ve iş güvenliğinin önemine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Sezer, devletin, iş yeri sahiplerinin ve çalışanların bu konuda duyarlı bir yaklaşım sergilemeleri gerektiğine vurgu yaparken, Başbakan Erdoğan da iş güvenliği ve sağlığı konusunda çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Cumhurbaşkanı Sezer, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası nedeniyle yayınladığı mesajda iş kazalarının, meslek hastalıklarının ve işgücü kaybının önlenmesinde yasal düzenlemelerin tek başına yeterli olmadığını belirtti. Cumhurbaşkanı Sezer, devletin, iş yeri sahiplerinin ve çalışanların bu konuda duyarlı bir yaklaşım sergilemeleri, çalışanların sağlıklı, güvenli ve insana yakışır iş konusunda bilinçlendirilmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Sezer, iş sağlığı ve güvenliği alanında kalıcı, etkili ve uygulanabilir çalışmaların yürütülmesinin yanı sıra çalışanın insanca ortamlarda çalışma haklarını görmezden gelen keyfi uygulamaların da önüne geçilmesi uyarısında bulundu. Sezer, ?Yasal düzenlemelerin uluslararası ölçütler düzeyine çıkarılması, çalışanların beklentilerinin karşılanması gerekmektedir? dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da hafta nedeniyle yayınladığı mesajda, ülkelerin ilerleme kaydetmesinde temel olan toplumsal üretimin, sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamında gerçekleşmesinin şart olduğunu vurguladı. ?Sağlıklı çalışma ortamlarını hazırlayabilmek için bu yönde gerekli eğitim ve denetime de bütün ilgililer büyük özen göstermelidir? diyen Erdoğan, devletin bu konudaki çalışmalarının sürdüğünü ancak iş sağlığı ile güvenliğinin işçi ve işveren taraflarının bir arada çözeceği bir konu olduğunu kaydetti.(

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber