Afrin'in hendekleri göründü

Terör örgütü PYD/PKK'lıların kentin etrafına kazdığı hendekleri AKŞAM görüntüledi. TSK ve ÖSO birlikleri havadan terör hedeflerinin vurulmasının ardından köprülü araçlarla hendekleri aşıp Afrin'i temizleyecek

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Mart 2018 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Afrin'in hendekleri göründü

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında tamamen kuşatılan Afrin'in etrafına terör örgütü PYD/PKK'lılar tarafından derin hendekler kazıldı. AKŞAM ekibi sivillerin çıkışını önlerini iş makineleri ve kamyonetlerle keserek engellemeye çalışan teröristlerin kente girişi zorlaştırmak için dört bir yana kazdığı hendekleri görüntüledi. Derinlikleri 3-5 metreyi bulan hendekler aylar öncesinden kazılmış. Kilometrelerce devam eden hendekler adeta kent merkezinin etrafından bir halka oluşturmuş.

KÖPRÜLÜ ARAÇLARLA GİRİLECEK

Afrin kent merkezinin tüm girişlerini kuşatan TSK ve ÖSO güçleri kısa süre sonra meskun mahal operasyonuna başlayacak. İHA'lar tarafından günlerdir yerleri tespit edilen terör mevzileri, korunaklar tünel girişleri ve mühimmat depoları jetler tarafından yoğun bombardımanla imha edilecek. Hava harekatı sonrası, hendeklerin aşılması için bölgeye özel köprülü araçlar getirtildi. Harekat merkezinin belirlediği kritik noktalardan köprülü araçlar marifetiyle önce topçu birlikleri ile tanklar girecek. Ardından ÖSO ve Mehmetçik dört koldan Afrin'i temizleyecek. PÖH ve JÖH'ler de özellikle sıkışık sokak aralarında gizlenip tuzak kuran teröristlerin etkisiz hale getirilmesinde görev alacak. Afrin aşama aşama teröristlerden en kısa sürede temizlenecek.

İŞTE KİLİS'İ VURAN ROKETLER!

AKŞAM ekibi terör örgütü PYD/PKK'dan temizlenen bölgede Kilis'e atılan roket ve havanların bulunduğu üssü görüntüledi. Teröristler derme çatma roket rampaları ve havanları bırakıp kaçmış. Roketlerin atıldığı tepeden Kilis çıplak gözle görülüyor. Teröristler Burseya Dağı'nın karşısında bulunan aynı zamanda eğitim kampı olarak da kullanılan tepeden Kilis'i günlerce hedef almıştı.

Levent Albayrak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber