Sıcak gelişme: DSP'den Baykal'a olumlu yanıt

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 03 Mayıs 2007 18:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DSP Başkanlık Kurulu, partinin kapatılması dışında, CHP çatısı altında seçime girmek dahil her türlü formülü görüşmeye hazır olduklarını açıkladı.

ANKARA - DSP Başkanlık Kurulu, Genel Başkan Zeki Sezer başkanlığında toplandı. Toplantının ardından yapılan açıklamada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın dün yaptığı çağrının her boyutuyla değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada ?DSP, uzlaşma kültürünü kurumsal kimliğinin en önemli ögesi sayan bir parti olarak, bu konuda her türlü özveriyi yapmaya hazırdır.

Bilindiği gibi, merhum Ecevit rahatsızlanmadan önce cumhuriyete sahip çıkmak için geniş tabanlı bir güç birliği önermişti. Bu fikri gerçekleştirmek üzere yaptığımız çalışmalar, son aşamasına gelmiştir. Bu güç birliğinin, bütünleşmenin ciddi bir iktidar alternatifi yaratması ve en geniş biçimde gerçekleşmesi için SHP, 10 Aralık Platformu ve bazı sivil toplum kuruluşlarının da görüşlerinin alınması yerinde olacaktır.

DSP'nin CHP ile birlikte seçime girmesinin önünde hiçbir engel yoktur. DSP'nin kapatılması dışında, CHP çatısı altında seçime girmek dahil her türlü formülü görüşmeye hazırız? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber