Anavatan'da toplu istifa

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 04 Mayıs 2007 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turuna katılmayarak CHP'nin yanında yer alan ANAVATAN Partisi ile Doğru Yol Partisi'ndeki istifalar devam ediyor.

Diyarbakır'ın Dicle ilçesi ANAVATAN İlçe Başkanı Mustafa Aldemir, 15 kişilik yönetim ve 238 üyeyle birlikte istifa ettiklerini açıkladı.


Anavatan'da tepki istifaları sürüyor

Mersin'in Bozyazı ilçesinde ANAVATAN Partisi'ne üye 100 kişi, partilerinin Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde izledikleri politikaya tepki göstererek istifa etti.

ANAVATAN Partisi'nin geçmiş dönemlerde eski İl Genel Meclis üyesi il ve ilçe parti başkanlığı yapan İsmet Oktan, partisinden 100 arkadaşıyla birlikte istifa etti. İstifa dilekçeleri posta yoluyla ilçe yönetimine gönderdi.

ANAVATAN Partisi Eski İl Genel Meclis üyesi İsmet Oktan, ANAVATAN Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yanlış bir duruş sergilediğini düşündükleri için 100 arkadaşı ile birlikte ANAVATAN'dan istifa ettiğini söyledi.

Oktan, kuruluşundan bu yana rahmetli Turgut Özal'ın ruhu ve anlayışı ile toplumun büyük bir çoğunluğunun düşüncelerine tercüman olan ANAVATAN Partisi'nin bu ruhtan uzaklaştırılmasını hazmedemediklerini kaydetti.

İstifa gerekçesinin Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde izlenen antidemokratik politikalar olduğunun altını çizen İsmet Oktan, "ANAVATAN Partisi Türk demokrasisinin işlediğini gösteren yegane parti olmasına rağmen, parlamentoda yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde istikrarın önünü açmak yerine tıkayan bir parti haline getirilmesini hazmedemediğimiz için arkadaşlarımla birlikte partiden istifa etme kararı aldık." dedi.

Oktan açıklamasında, Genel Başkan Erkan Mumcu'nun partinin genel politikası olan istikrarın korunması ilkesine aykırı davranarak Özal ruhundan partiyi kopararak CHP'nin rüzgarına kaptırdığını öne sürerek; "Bütün bunların yanında partinin tabanına danışmadan Doğru Yol Partisi (DYP) ile ittifak kurma gayretine girerek partinin demokratik ayağına da zarar vermiştir" diye konuştu.

Şu anda her hangi bir partiye geçmeyi düşünmediklerini kaydeden İsmet Oktan, "Ben 1980 yıllardan bu güne kadar ANAVATAN Partisi'nin bir fiil üyesiyim. Kimse milletin egemenliğini kendi siyasi ve şahsi menfaatlerinin üzerinde tutamaz." dedi.


Anavatan MKYK üyesi Kocabıyık istifa etti

Anavatan Partisi MKYK üyesi Hüseyin Kocabıyık partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Kocabıyık yazılı açıklamada, Anavatan Partisi yönetiminin cumhurbaşkanlığı seçimi birinci oylamasına katılmama tutumunu eleştirerek, ''Oylamadan bir gün önce Sayın Genel Başkan'a da açıkça ifade ettiğim gibi, Anavatan Partisi MKYK üyeliğinden ve partiden istifa ediyorum'' dedi.

Partisinin oylamaya katılmayarak ''Milli iradeye, onun temsil makamı TBMM'ye, demokrasiye, Anayasanın açık hükümlerine sadakatsizlik gösterdiğini'' öne süren Kocabıyık, ''partisinin misyonundan uzak düştüğü'' görüşünü savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber