Sendikacılar kendilerini savcılığa ihbar etti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Mayıs 2007 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MERSİN'de KESK'e bağlı sendikaların şube yöneticileri, ?Büyük Eğitimci Yürüyüşü' nedeniyle aralarında KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul'un da bulunduğu 11 sendikacıya ceza verilmesine neden olan ?suçu' kendilerinin de işlediklerini belirterek, kendilerini savcılığa şikayet etti.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul'un da aralarında bulunduğu 11 sendikacı, 27 Kasım 2005 tarihinde Ankara'da yapılan bir basın açıklaması nedeniyle hapis cezası aldı. Bu nedenle Mersin KESK Şubeler Platformu bünyesindeki sendikaların yöneticisi yaklaşık 20 kişi, Ankara 28'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nin söz konusu kararını protesto etmek amacıyla ?Aynı suçu biz de işledik? diyerek kendilerini Cumhuriyet Savcılığı'na ihbar etti.

Adliye binası önünde açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Yılmaz Bozkurt, ?KESK'in demokrasiden ve emekten yana mücadelesinden rahatsız olan AKP hükümeti, iktidar olduğu günden bu yana yasaları, Anayasayı, sendikalar Kanunu'nu hiçe sayarak sendikal faaliyetlerimizi engellemeye çalışmaktadır? dedi. Bozkurt şunları söyledi:

?Sendika şube başkanları olarak ?Biz de aynı suçu işledik' diye kendimizi ihbar ediyoruz. Çünkü Eğitim-Sen'in verdiği mücadele onurlu bir mücadeledir. Yapılan eylem demokratik bir eylemdir. Anayasamıza ve uluslararası sözleşmelere göre basın açıklaması yapmak için önceden izin almak zorunda değiliz. Bu ülke demokratikleşecekse, birilerinin adım atması lazım. Biz adım atıyoruz. Ve ?Madem Ankara'da yapılan eylem suçsa bize de ceza verin' diyoruz.?

Sendika yöneticileri daha sonra Cumhuriyet Savcılığı'na giderek, dava konusu eyleme kendilerinin de katıldığını belirten dilekçeleri sundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber