PKK için sahte para basan şebekenin lideri öğretmenlikten atılmış

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 05 Mayıs 2007 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör örgütü PKK'ya finans desteği sağlayan kalpazan şebekesinin lideri Süleyman Aydın'ın 2003 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla vatandaşlıktan çıkarıldığı ortaya çıktı. Ayrıca Aydın'ın ilkokul öğretmeni olduğu ve aralarında sahte para basmak başta olmak üzere işlediği suçlar nedeniyle 4 yıl önce meslekten ihraç edildiği öğrenildi.

Çetenin, ele geçirilen 100 milyon YTL'lik sahte paradan elde edilecek 10 milyon YTL'lik geliri PKK'ya aktaracağı öğrenildi.

İstanbul'da, basıma hazırlananlarla birlikte yaklaşık 100 milyon YTL'lik sahte paranın ele geçirildiği operasyonda Aydın'ın 2 kızı ve oğlu da yakalanmıştı. Aydın'ın evinde yapılan aramada Kandil Dağı'ndaki bölücü örgüt PKK'lı teröristlerden geldiği belirlenen mektup ve fotoğraflar da bulundu. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte para basmaktan sabıkalı Süleyman Aydın'ın, şebekesiyle birlikte matbaa kurarak sahte para bastığı yönünde bilgi aldı. Aylar süren çalışmanın ardından Ümraniye'deki matbaanın da aralarında bulunduğu 10 ilçede 20 adrese eşzamanlı operasyon düzenlendi. Aydın, oğlu Fırat, kızları Leyla ve Gülbahar Aydın, matbaacı Koray Öztürk, sahte paradan sabıkalı Mehmet Şahin Pirol'un da aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.

2003 yılında askerlik çağrılarına cevap vermediği için Bakanlar Kurulu kararıyla vatandaşlıktan çıkarılan Süleyman Aydın'ın kardeşinin, PKK örgütü üyesi olarak güvenlik güçleriyle çatışmalara girdiği kaydedildi. Kızları Leyla ve Gülbahar ile oğlu Fırat Aydın'ın yakalandığı evde PKK'nın Kuzey Irak'taki eğitim kampı Kandil Dağı'ndaki teröristlerden geldiği belirlenen mektuplar ve fotoğraflar ele geçti. Aydın'ın örgüt bağlantısının araştırılması için evde bulunan mektup ve fotoğraflar, incelenmek üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Bu arada çetenin önemli isimlerinden M. Salih Pirol'un 15 ayrı suçtan arandığı, yıllardır yakalanamadığı belirtildi. Pirol'la birlikte aranan 3 kişinin yakalandığı Şişli'deki gecekondu evinin çete üyelerinin gizlenmesi için kiralandığı ortaya çıktı. Çetenin Türkiye'deki sahte para piyasasının yüzde 70'ini yönlendirdiği aktarıldı. Sahte paraların Türkiye genelinde, özellikle turistik merkezlerdeki aracılar vasıtasıyla piyasaya sürüldüğü belirtildi. Yakalanan 19 kişi Ümraniye Adliyesi'ne sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber