Bürokrat istifaları için yarın son gün

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Mayıs 2007 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'nin erken seçim kararı almasının ardından, milletvekilliği hesapları yapan bürokratların istifaları da başladı. Bürokrasinin enerji kurmayları arasında ilk istifa ise Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı Projesi'nin yapımında önemli görevler üstlenen BOTAŞ Genel Müdürlüğü Kamulaştırma Daire Başkanı Zeki Yürekli'den geldi. İstifasını cuma günü BOTAŞ yönetimine sunan Yürekli'nin AKP'den aday adayı olacağı öğrenildi. Yürekli, Kırşehir'den aday olmayı planlıyor.

YARGITAY'DA İKİ İSTİFA

Yargıtay Genel Sekreteri Uğur İbrahimhakkıoğlu'nun DYP'den, Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi Başkanı Yusuf Kenan Doğan'ın ise CHP'den aday olmak için bugün istifa edecekleri belirtildi. DYP Lideri Mehmet Ağar'a yakınlığı ile tanınan Yargıtay Genel Sekreteri İbrahimhakkıoğlu, Ağar'ın Adalet Bakanlığı döneminde Bakanlık Müsteşarlığı görevinde bulunmuştu.

Zeki Yürekli'nin dışında birçok enerji bürokratının da, milletvekili adaylığı için siyasi partilerle temasa geçtiği, bugün ve yarın yeni istifaların yaşanabileceği belirtiliyor.

Enerji Bakanlığı Müsteşarı Sami Demirbilek'in, Müsteşar Yardımcısı Bekir Aksoy'un, BOTAŞ Genel Müdürvekili Saltuk Düzyol'un, Genel Müdür Yardımcıları Şakir Arıkan ve Kerim Taşkıran'ın da milletvekili seçimlerinde aday olmak istedikleri kulislerde konuşuluyor.

ERDOĞAN'IN İŞARETİ ÖNEMLİ

Milletvekili seçimlerinde AKP'den aday olmak isteyen bürokratlar, öncelikle bağlı bulundukları bakandan izin alıyorlar. Ardından da, parti yönetimi ile temasa geçerek, partiden adaylık konusunda onay almayı bekliyorlar. Bazı bürokratların da, bir parti yetkilisinin aracılığı ile Başbakan Tayyip Erdoğan'a ulaşarak, milletvekili seçimlerinde aday olmak istediklerini bildirdikleri öğrenildi.

Ancak, Başbakan Erdoğan'ın, bugüne kadar bürokratlardan gelen aday olma taleplerine sıcak bakmadığı ileri sürüldü. Erdoğan'ın, siyasi gerginlik nedeniyle bürokratların yerlerinde kalmasını istediği kaydedildi.

Sıradaki isimler

BaŞbakan Erdoğan ve parti yönetiminden henüz onay alamayan bürokratların, istifa için yarın akşama kadar bekleyecekleri ve gelişmelere göre karar verecekleri ifade ediliyor. Gelir İdaresi Başkanı Osman Arıoğlu, Muhasebat Genel Müdürü Ömer Duman, Teftiş Kurulu Başkanvekili Cemal Boyalı'nın adaylık için istifa edip etmeyeceği de bugün veya yarın netleşecek. MHP'den aday olmayı düşünen BDDK üyesi Kemal Çevik ile DYP'den siyasete atılması beklenen Gelir İdaresi Daire Başkanı Veysel Karani Aksungur cuma günü istifalarını vermişlerdi.

YARIN SON GÜN

Erken seçimde milletvekili adayı olacak kamu görevlilerinin, yarın mesai saati bitimine kadar görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor. Memur adaylar, seçilemedikleri takdirde, yeniden görevlerine dönebilecek. Ancak bu kural, TSK ve yargı mensupları için geçerli olmayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber