Başbakan: Yerel seçimlerde MHP ile ittifak yok

Başbakan Binali Yıldırım, yerel seçimde AK Parti ile MHP'nin bir ittifak yapıp yapmayacağı sorusuna ise ''Belediye seçimleriyle ilgili şu an için MHP ile ortak bir çalışmamız yok'' yanıtını verdi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Mart 2018 09:14, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 11:52
Başbakan: Yerel seçimlerde MHP ile ittifak yok

Başbakan Binali Yıldırım, Bosna Hersek'e hareketi öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaparak soruları yanıtladı.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"90'lı yılların başında yaşanan büyük acıların izleri hala hepimizin hafızasındadır.

Dolayısıyla Balkanlarda benzer bir sıkıntının, krizin, kaosun yaşanmaması için bölgedeki bütün ülkelere ortak sorumlulukla hareket etme görevi düşüyor.

Bosna Hersek'e gidiyor olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Türkiye olarak biz Balkanların huzuru, istikrarı için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz.

Yapacağımız görüşmelerde ekonomik konuları ele alacağız karşılıklı yatırımları ele alacağız.

Bosna Hersek ile ilişkilerimizi geliştirmemizin sadece Türkiye-Bosna Hersek ile sınırlı olmadığını biliyoruz her çalışma Balkanlarda yaşayan bütün ülkelerin refahına katkı sağlayacaktır.

MGK AÇIKLAMASINDA YAPILAN ''PROJE TERÖR ÖRGÜTÜ'' İFADESİ

Aslında ifade kendisini anlatıyor. Bu örgütler, kendi iradesiyle ortaya çıkan örgütler değil. Bu projeyi hazırlayan birilerinin olduğunu ifade ediyor.

Örgütler birilerinin amaçlarına hizmet etmek amacıyla geliştirilmiş, yönlendirilmiş, sipariş üzere kurulmuş örgütlerdir.

Biz bunlara bazen taşeron örgütler bazen arkalarında bir üst akıl olan terör örgütleri diyoruz.

Vatandaşlarımızın dikkatini çekmek amacıyla böyle bir tabir MGK bildirisinde yer aldı.

Parayı kim verirse ona hizmet eden bugün bu kılıkta yarın başka kılıkta iş gören örgütler.

YEREL SEÇİMDE İTTİFAK OLUR MU?

Yakın zamanda Meclis'ten geçen MHP ile AK Parti'nin müşterek verdiği teklifte milletvekili seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partilerin ittifak yapabilmelerine imkam sağlayan kanun çıktı. Belediye seçimleri ile ilgili şu an için MHP ile ortak bir çalışmamız yok.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber