Nema tasarısında üçüncü adım: Meclis Genel Kurulunda Tasarı kabul edildi

Haber Giriş : 24 Nisan 2003 23:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nema tasarısında üçüncü adım: Meclis Genel Kurulunda Tasarı kabul edildi

Memurlar.NET'in notu: Nemalarda son aşama Mecliste kabul edilen Kanunun Cumhurbaşkanınca onaylanmasıdır.

Kamuoyunda 'zorunlu tasarruf' olarak nitelendirilen, Çalışanları Tasarrufa Teşvik Fonu Hesabında biriken paraların geri ödeme planına ilişkin yasa tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Yasada, hak sahiplerinin ana paralarının bu ay ödenmesi öngörülüyor. Nemalandırılan tutar ise Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında olmak üzere 2004 ve 2005'te dörder taksit, 2006 yılının Martve Haziran aylarında ikişer taksit olmak üzere toplam 10 taksitte ödenecek. Nemalar, her ay TÜFE'deki değişim oranında ve ilave olarak yıllık yüzde 5 oranında değerlendirilecek.

Hazine Müsteşarlığı'nın bağlı olduğu Bakan, ödeme tarihlerini bir ay önce veya bir ay nra olarak belirleyebilecek. Ödemeler ile bunlara ilişkin düzenlemelerden hiçbir vergi ve kesinti yapılmayacak.

Emeklilik veya ölüm halinde taksitlendirme devam etmeyecek, ilgililere veya kanuni mirasçılarına kalan tutar defaten ödenecek.

Hazine Müsteşarlığı'nın bağlı olduğu Bakan, kanunun uygulanmasıylailgili her türlü düzenlemeyi yapmaya yetkili olacak.

SÜRESİNDE ÖDENMEYEN PAYLAR
Yasa, kesilen katkı paylarını zamanında yatırmayan işverenlerden, yatırılması gereken miktarlar ile gecikme zammının resen veya ilgililerin başvurusu halinde SSK primlerinin tahsiline ilişkin hükümler uyarınca tahsilini öngörüyor.

Kesintileri yatırmayan kurumlar, yatırılması gereken miktarları resen veya ilgililerin başvurusu halinde yasal faiziyle birlikte yatırılmasından sorumlu tutulacak.
Hurriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber