Terhis olduğu gün şehit kardeşini uğurladı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 08 Mayıs 2007 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ta vatani görevini yaparken Bestler Dereler bölgesinde teröristlerin ateş açması sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Servet Yıldırım'ın (21) cenazesi, Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Çukurayva köyünde toprağa verildi.

Mehmet Yıldırım (üstte), terhis olarak baba ocağına döndüğü gün, şehit olan kardeşi Servet Yıldırım'ı uğurladı. Yıldırım kardeşler, askere birlikte gitmişlerdi.

15 ay önce askere giden iki kardeşten Servet Yıldırım tabutla, Mehmet Yıldırım ise tezkereyle baba ocağına döndü. Şırnak'ta hain kurşunlara hedef olan Servet için dün Kağızman'da ve köyünde tören düzenlendi. Kağızman ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören ve kılınan cenaze namazının ardından şehit er Yıldırım'ın cenazesi Çukurayva köyüne getirildi. Şehit cenazesi, babası Fahrettin Yıldırım'ın isteği üzerine bir süre omuzlarda taşındı. Baba Yıldırım, "Askere birlikte gittiler, biri geldi diğeri de gelsin." diyerek askere birlikte gönderdiği diğer oğlunun yolda olduğunu ve törene katılmasını istediğini iletti. Adana'da vatani görevini tamamlayarak terhis olan kardeşi Mehmet Yıldırım geldikten sonra şehit er Yıldırım'ın cenazesi yakınlarına gösterildi. Köyde kılınan namazın ardından şehit er Yıldırım'ın cenazesi toprağa verildi. Taziyeleri kabul eden şehit erin babası Fahrettin Yıldırım, "Vatan sağ olsun, bayrak sağ olsun, şehit hepimizin şehidi. Allah başka acı göstermesin." diye konuştu. Cenaze törenine katılan Vali Mehmet Ufuk Erden de devlete ve millete düşman olanlara gereken cezanın verileceğini söyledi. Cenaze törenine şehit yakınları, Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber