Bylock'a dair MİT'in 2017 tarihli bilgi notu

Yeniçağ Gazetesi yazarlarından Ahmet Takan FETÖ'nün Morbeyin kumpasına ilişkin bazı bilgiler paylaştı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Nisan 2018 16:29, Son Güncelleme : 05 Nisan 2018 17:03
Bylock'a dair MİT'in 2017 tarihli bilgi notu

Yeniçag yazari Ahmet Takan, bugün yazisinda MIT raporunda yer alan ifadelere yer verdi. Iste yazinin ilgili bölümü..

Belgeler ile ortaya konulan raporu incelerken sok bir veri dikkatimi çekti. MIT'in bilgi notu... MIT tarafindan Cumhurbaskanligi, Basbakanlik, Adalet Bakanligi ve Hakimler ve Savcilar Kurulu'na dagitimli, 27 Mayis 2017 tarihli bir belge. Adalet Bakanligi da MIT yazisini 139 agir ceza merkezi ve Cumhuriyet Bassavciliklarina göndermis. MIT'in yazisi söyle;

"ByLock uygulamasinin kullanildigi degerlendirilen abonelikler, Ankara Cumhuriyet Bassavciligi'na intikal ettirilmis olup, adli islemlerle iliskin süreç Emniyet Genel Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Baskanligi (KOM) koordinesinde yürütülmektedir.

02/09/2016 tarihli ve 89295617 sayili ve 14/10/2016 tarihli ve 90682107 sayili bilgilendirme notlarinda ve Ankara Cumhuriyet Bassavciligina gönderilen iki ayri açiklama ile abone ile kullanicinin farkli olabilecegi, ADSL aboneliklerinde ise kablosuz internet (WIFI) sifresinin paylasilmasi sebebiyle, aboneden farkli bir kisinin kullanici olabilecegi özellikle dikkat çekilmistir.

Teskilatimiza intikal eden bilgiler neticesinde, söz konusu abonelikler hakkinda 'kullanici sahsin belirlenmesi yeterince çalisma yapilamadigi' ve gönderilen listeler üzerinden dogrudan adli, islem tesis edildigi anlasilmaktadir.Söz konusu durum, FETÖ/PDY mensuplari ve müzahir çevrelerce ByLock verisinde hata seklinde yansitilmakta, dezenformasyon amaçli faaliyetler ile suretiyle gerçeklestirilen is ve islemlerin itibarsizlastirilmasina sebebiyet verilmektedir.

Bu sebeple, ByLock uygulamasina iliskin adli islemlerde kullanici tespitinin yapilmasi amaciyla inceleme yapilmasi, gerekli hallerde mahallinden tetkik/tahkikat yapilarak uygulamanin kullanimina dair iddia ve itirazlarin her bir somut olaya özgü sekilde ele alinarak çözümlenmesi gerekliliginin gerçeklestirilen adli islemler sirasinda nazara alinmasi önem arz etmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber