25 yaş askıya alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2007 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grup Başkanvekili İrfan Gündüz, 22 Temmuzda yapılacak genel seçimde, milletvekili seçilme yaşının 25 olarak uygulanmasını öngören Anayasa değişikliği teklifinin, askıya alındığını söyledi.

Gündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genel seçimde aday olacak kamu görevlilerinin bugün istifa etmesi gerektiğini hatırlatarak, "Anayasa değişikliği, belli bir süre sonra yürürlüğe girebilir. 25 yaşındaki kamu görevlileri, adaylık süresi geçtiğinden hak kaybına uğradıkları gerekçesiyle yargıya başvurabilir" dedi.

Bu durumun seçim tarihinin değişmesine yol açabileceğine işaret eden Gündüz, bu kaygılarla 1. turu yapılan değişikliğin "askıya alındığını" kaydetti.

"YAZIM HATASI" 25 YAŞI ASKIYA ALDIRTTI

25 yaşla ilgili Anayasa değişikliğindeki ?yazım kazası'' hükümetin hedefini sekteye uğrattı. AKP'nin tavır değişikliğinde CHP'nin uyarıları etkili oldu. AKP'li vekillerin önergesiyle, 25-30 yaş arasında aday olmayı düşünen memurların istifası için, 3 gün ek süre verildi. Ancak önergenin yazımı sırasında ?25 yaşını doldurmuş'' ifadesi kullanıldı. Böylece düzenleme tüm kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde yeni bir hak getirmiş oldu. Anayasa değişikliği bu şekliyle YSK'nın seçim takvimini değiştirebileceği için son oylama askıya alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber