Rüşvet iddiaları iki ayrı büroya bağlı çalışan polisleri silahlı çatışmanın eşiğine getirdi

Haber Giriş : 17 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rüşvet aldıkları iddia edilen polis ekibine bir başka polis ekibi baskın yaptı.Kentin ortasında silahlar çekildi. Skandal Emniyet'i karıştırdı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bir işadamının rüşvet iddiaları iki ayrı büroya bağlı çalışan polisleri çatışmanın eşiğine getirdi. Kadıköy'de işyeri sahibi Murat Delipınar'ın bir emniyet müdürüne 'Dolandırıcılık Ekipleri beni arıyorlarmış. Galiba rüşvet alacaklar' şeklindeki şikayeti üzerine 'Çok gizli' bir soruşturma başlatıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nce yürütülen soruşturmada, cebindeki 60 milyon liranın seri numaraları alınan işadamı Murat Delipınar, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne bağlı polislere Ali Sami Yen Stadyumu önünde buluşma için randevu verdi. İşadamının buluşma teklifi üzerine Ali Sami Yen Stadyumu'na gelen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği dedektifleri, işadamını sivil polis aracına bindirerek Asayiş Şube Müdürlüğü'ne doğru hareket etti.

Araç henüz 100 metre gitmeden harekete geçen Gasp Büro Amirliği Ekipleri ellerindeki silahlarla polis otomobilini durdurdu. İki ayrı büronun sivil polisleri çevredekilerin şaşkın bakışları arasında silahlarını çekerek birbirlerine 'Teslim ol' çağrısı yaptı. Yarım saat süren tartışmadan sonra gözaltına alınan 2 polis memuru Gasp Büro Amirliği'ne götürüldü. Üzerlerinden para çıkmayan polis memurlarından A.Y. ve A.Ş., 5.5 saat sonra 'Bir yanlışlık oldu' denilerek serbest bırakıldı.

Rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 polis, Gasp Büro Amirliği polisleri ve emri veren müdürleri hakkında 'Hürriyeti tahdit' suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili soruşturma açıldı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde 3 yıldır başarıyla görev yapan Emniyet Amiri Vedat Ali Yılmaz, Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğü emrine tayin edildi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber