'Türkiye özel sektör eliyle kalkınmasını sürdürüyor'

Başbakan Binali Yıldırım, ''Özel sektör 800 milyar üzerinde yatırım yapıyor devlet 125 milyar yatırım yapıyor. Artık Türkiye özel sektör eliyle kalkınmasını sürdürüyor'' dedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Nisan 2018 15:13, Son Güncelleme : 09 Nisan 2018 15:34
'Türkiye özel sektör eliyle kalkınmasını sürdürüyor'

Başbakan Binali Yıldırım, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Proje Bazlı Teşvik Sistemi Tanıtımı ve 2017 Yılında Hazırlıkları Tamamlanan Yatırımlara Teşvik Belgesi Dağıtım Töreni'nde konuştu.

Başbakan Yıldırım konuşmasının başında Almanya'da polis tarafından kötü muameleye maruz kalan Türk vatandaşı Yusuf Ünsal ile ilgili konuştu.

Başbakan, ''Teröristlere değil de teröriste karşı çıkan vatandaşımıza şiddet uygulayan Alman polisini şiddetle kınıyor, 'Ölümüne Erdoğan' diye haykıran kardeşimizin gözlerinden öpüyorum'' ifadesini kullandı.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Toplam büyüklük 135 milyar. Yararlanan proje sayısı 23. Özel sektör 800 milyar üzerinde yatırım yapıyor devlet 125 milyar yatırım yapıyor. 15 yılda nereden nereye geldiğimizi gösteren en güzel rakamlar bunlar. Artık Türkiye özel sektör eliyle kalkınmasını sürdürüyor.

Spekülatörlerin, karamsar senaryo üretenlerin heveslerini geçtiğimiz 15 yılda kursaklarında bıraktık. 2017 yılını yatırımlarda yüzde 81 oranında artışla kapattık. Şimdi hedefimiz ulaştığımız bu rekor seviyeyi teknolojik değişim hamlesi ile taçlandırmak. Burada en temel amacımız bu dönüşümü kendi kaynaklarımızla sağlamak olacaktır.

Bölgesel kalkınmayı sağlamak başta olmak üzere bu pakette birçok yenilikler var. Bu paket 135 milyar yatırım hacminde ve 34 bin doğrudan 135 bin dolaylı istihdam sağlayacak. Cari açığımızı da 19 milyar dolar azaltacak bir proje paketinden bahsediyoruz. Bu projeler hayata geçtiğinde cari açığımız ihracat artışı 25 milyar dolar lehimize erişmiş olacak. Bu yatırımlar doğrudan ve dolaylı olarak 169 bin vatandaşımıza istihdam sağlayacak.

Ellerindeki teknik bilgiye rağmen IMF'nin 2017 başındaki Türkiye büyüme tahmini yüzde 2.9'du OECD'ninki yüzde 3.4'dü. Türkiye yüzde 7.4 ile bu tahminleri iki katının üzerine çıkardı. Bu büyüme oranıyla G-20 ülkelerinin tamamını geride bırakarak birinci sıraya oturduk. Bu başarı yatırımcılarımıza iş adamlarımıza aittir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber