Şırnaklı öğrencilerden duygulandıran mektuplar

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2007 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak Kumçatı İlköğretim Okulu öğrencileri, Çorum'dan kendilerine yardım eli uzatan öğrenci ve işadamlarına mektup yazarak teşekkür etti.

Çorum'da bulunan Kariyer Dershanesi tarafından kardeş okul seçilen ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yardım alan Şırnak Kumçatı İlköğretim Okulu öğrencileri, kendilerine yardım eden öğrencilere ve işadamlarına yazdıkları duygu dolu mektupla teşekkür etti. Gönderilen yardım paketlerinden oldukça etkilenen minik öğrenciler, yardımın karşılığını okuyarak ödemek istediklerini belirterek, "Siz, bizim okumamız için defter, kalem ve kitaplar gönderdiniz, bizler de bu ülkeye faydalı kişiler olarak yetişerek, sizlere layık olamaya çalışacağız" şeklinde ifadelerin bulunduğu mektupları gönderdi. Minik öğrencilerin kendi el yazıları ile yazdıkları ve yine kendi defterlerin sayfalarını kopararak hazırladıkları zarflara koyarak gönderdikleri mektuplar, Çorum'daki öğrencileri gözyaşına boğdu. Aynı zamanda yardım haberini yapan basın kuruluşlarına da, mektup yazarak teşekkür eden öğrenciler, "İlk defa gazeteye çıkıyoruz, bize gazete sayfalarında yer vermenizden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandılar.

Öğrenciler mektuplarında şu görüşlere yer verdi:

"Hepimiz biliyoruz ki Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki beldeler, köyler çok yoksul. Eğer sizler gibi o beldelere ve köylere yardım edilseydi, şimdi hiç kimse zorda kalmazdı. Kumçatı'ya verdiğiniz yardımdan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Biz hayatımızda ilk defa böylesine güzel bir yardım aldık ve bu yardım karşısında sizlere bizlerin de armağanı, bu ülkeye hayırlı insanlar olmak ve bu ülke için çalışmak olacaktır"

Şırnak Kumçatı İlköğretim Okulu'nu kardeş okul seçerek yardım kampanyası başlatan ve topladıkları kırtasiye, giyecek ve oyuncaktan oluşan yardım paketlerini öğrencilere ulaştıran Kariyer Dershanesi Müdürü Hatice Eker ise mektuplar karşısında oldukça duygulanarak, "Yardımlar amacına ulaşmıştır. Öğrencilerin içten yazdıkları bu mektup karşısında hiçbir şey söyleyemiyorum. Defter sayfalarından hazırlanan zarflar öğrencilerin durumunu ve duygularını anlatıyor. Ben buradan tüm eğitim camiasına sesleniyorum, gelin okumak isteyen öğrencilere el uzatalım ve onlara birazcık olsun katkı sağlayalım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber