Kara Harp Okulu, ÖSS ile sadece kız öğrenci alacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2007 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kara Harp Okulu (KHO), bu yıl da ÖSS ile sadece kız öğrenci alacak. 2004 yılında başlattığı uygulamayı devam ettiren KHO, erkek öğrenci ihtiyacını ise askeri liselerden karşılayacak.

Kara Harp Okuluna girmek isteyen kız öğrenciler, başvurularını 14 Mayıs-15 Haziran 2007 tarihleri arasında Kara Harp Okulu Komutanlığına yapabilecek.

Başvurusu uygun bulunan ve ÖSS'den yeterli puanı alan adaylar, 28-29 Temmuz 2007 tarihlerinde ön sağlık, bedeni yeterlilik ve mülakat sınavlarına alınacak.

Sınavlarda başarılı olan adaylar, 31 Temmuz-11 Ağustos 2007 tarihleri arasında sağlık muayenesinden geçirilecek. Asil ve yedek adayların listeleri 1-2 Ağustos 2007 tarihlerinde ilan edilirken, kesin kayıtlar 13 Ağustos 2007'da yapılacak.

Kara Harp Okulu'na başvuracak adayların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve bayan olması, nişanlı, evli, dul, çocuklu olmaması veya herhangi bir erkekle nikahsız olarak birlikte yaşamaması gerekiyor.

Adayların, sosyal durum, ahlak, karakter ve öğrenimle ilgili genel koşulları taşımaları ve TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'nin askeri okullara girecek öğrenci adaylarına ilişkin sağlık niteliklerine uygun olmaları isteniyor.

Ön sağlık, bedeni yetenek ve mülakat seçmeleri sonucunda başarılı olan adayların aldıkları bedeni yetenek puanının yüzde 15'i ile mülakat sınavından alınan puanın yüzde 15'i, ÖSS Sayısal-2 (OÖBP hariç) puanının yüzde 70'ine ilave edilerek, asil ve yedek adaylar belirlenecek.

Şehit, muharip gazi ve malul gazi çocuklarına, kontenjanın yüzde 5'i oranında ilave kontenjan verilecek.

Diğer adaylar için tespit edilen puan barajının yüzde 90'ını alan şehit, muharip gazi ve malul gazi çocuklarının başvuruları da kabul edilecek. Bu adaylar aralarında yapılacak sıralama neticesinde kontenjanın yüzde 5'i oranında okula kayıt edilecek. Kendi hakları ile okula kayıt yaptırma hakkını elde eden adaylar ise yüzde 5'lik kontenjanın dışında tutulacak.

HANGİ OKUL MEZUNLARI BAŞVURABİLECEK

Adaylarda, devam mecburiyeti olan herhangi bir meslek ve mesleğe yönelik olmayan ?Anadolu lisesi?, ?fen lisesi?, ?resmi ve gündüz öğretim yapan liseler? ile ?yabancı dil ağırlıklı program uygulayan lise veya özel lise?, ?özel fen lisesi?, ?özel lise?, ?yabancı dille öğretim yapan özel lise?, ?lise programı?, ?yabancı dil ağırlıklı lise programı? ile ?Anadolu öğretmen lisesi?nin fen veya fen bilimleri alanından mezun olmaları şartı aranıyor.

Adaylardan, 2007 yılı Üniversite Öğrenci Seçme Sınavı'ndan (ÖSS) sayısal ağırlıklı (ÖSS SAY-2), Orta Öğretim Başarı Puanı (OÖBP) dahil edilmemiş olarak en az Kara Kuvvetleri Komutanlığınca belirlenecek asgari puanı almaları isteniyor.

Başvurunun yapıldığı yıl itibariyle Anadolu liseleri, yabancı dille eğitim yapan özel lise gibi hazırlık sınıfı okutulan liselerden mezun olanların en fazla 20 (1987 ve sonrası doğumlu), diğer liselerden mezunların ise en fazla 19 yaşında (1988 ve sonrası doğumlu) olması gerekiyor.

Başvuru kılavuzu ve formları ise Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın http://www.kkk.tsk.mil.tr ve Kara Harp Okulu Komutanlığı'nın http://www.kho.edu.tr/ internet adreslerinden indirilerek temin edilebilecek. Bu internet adresleri dışında ayrıca başvuru kılavuz ve formu basımı ile dağıtımı yapılmayacak.

Adaylar, başvurularını 14 Mayıs-15 Haziran 2007 tarihleri arasında Kara Harp Okulu Komutanlığı Kayıt Kabul Komisyon Başkanlığı (06654) Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen veya posta ile iletecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber