Online alışverişte kredi dönemi başlıyor

Haber Giriş : 09 Mayıs 2007 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Türkiye'nin online alışveriş mağazalarından ?hepsiburada.com?, Garanti Bankası işbirliğiyle geliştirdiği hizmetle, internet üzerinden yapılacak alışverişlerde tüketici kredisi kullanma imkanı sunuyor.

Türkiye'nin online alışveriş mağazalarından ?hepsiburada.com?, Garanti Bankası işbirliğiyle geliştirdiği hizmetle, internet üzerinden yapılacak alışverişlerde tüketici kredisi kullanma imkanı sunuyor. Getirilen hizmetle, kredi kartı olmayan ya da yüksek tutarlı sipariş vermek isteyen müşteriler, tüketici kredisi kullanarak ihtiyaçlarını taksitle karşılayabilecekler.

hepsiburada.com Genel Müdürü Kaan Dönmez yaptığı açıklamada, Garanti Teknoloji tarafından özel bir yazılım geliştirildiğini belirtti. Geliştirilen yazılım sayesinde sistemin tamamen entegre olarak çalıştığını kaydeden Dönmez, ?Birkaç bilginizi sitemize girerek bin 500 YTL ile 15 bin YTL arasında bireysel ihtiyaç kredisine başvuruda bulunulabilirsiniz. 5 dakika içinde SMS ile yanıtını alacağınız kredi başvurunuzu, kefile bile gerek olmadan 36 aya kadar taksitlendirebilirsiniz? dedi. Dönmez, 1 milyon 200 bin üyeye yaklaşan hepsiburada.com'da yapılan alışverişlerin yüzde 90'ının kredi kartıyla yapıldığını, 1.5 milyon adedin üzerinde ürün teslimatı yapılan 2006 yılında 69 milyon dolar gelir elde ettiklerini söyledi.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Fuat Erbil ise, ?5 dakikada kredi? uygulamasının hepsiburada.com'da devreye alınmasıyla, online mecralarda, tüketici finansmanında yeni bir dönem başlattıklarını belirtti. Erbil, ?Kredi ürünümüz çıktığından bu yana, kullandırılan bireysel kredilerin yüzde 35'i ?5 dakikada kredi? ile gelen başvurular arasından sunuldu. Son 1 yıl içinde bu ürün aracılığıyla aldığımız başvuru sayısı ise 1.5 milyonu geçti? dedi.(

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber