'Suriye'ye yapılan ne yazık ki geç kalınmış bir hareket'

Başbakan Yıldırım: Suriye'deki kimyasal silah saldırısına değinen Yıldırım, "Suriye'de günahsız insanlar katledildi. Suriye rejimi terörle, silahla 7 yıldır aynı şeyi yapıyor. Kimyasal silah kullandı diye Batı birden bire masumları hatırlayıverdi. Bu zamana kadar kıllarını kıpırdatmayanların kimyasal silahtan sonra harekete geçmeleri ne yazıktır ki geç kalmış bir harekettir. Yinede alçak katillere verilmiş bir cevaptır. Olumlu bir adım olarak görüyoruz." şeklinde konuştu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Nisan 2018 13:59, Son Güncelleme : 15 Nisan 2018 14:49
'Suriye'ye yapılan ne yazık ki geç kalınmış bir hareket'

İşte Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

7 yıldır Suriye'de vahşet devam ediyor. Bugüne kadar kılını kıpırdatmayanların bugün harekete geçmeleri geç kalmış bir cevaptır ancak yine de katillere verilmiş bir cevaptır. O nedenle olumlu bir adım olarak görüyoruz. Türkiye olarak insanlık suçuna maruz kalan, ister kimyasal silahlarla, ister normal silahlarla insanları yok eden rejime karşı barışı, sivil insanları korumaya devam edeceğiz.

Bölgemizi saran çatışma ortamı doğal olarak küresel havayı da olumsuz etkiliyor. Son haftada yaşadığımız gerilim adeta, 'yeni bir dünya savaşı mı çıkacak' sorusunu gündeme getirdi.

Bunun sonuçları oldu. Mesela İran parası yüzde 48, Rusya parası yüzde 13 değer kaybetti. Bizde de yüzde 1, yüzde 2 seviyesinde dalgalanma oldu.

Bunu fırsat bilenler 'Türkiye ekonomik krize gidiyor' diye kampanya yapmaya başladılar. Sanki Türkiye krize giderse bunun sonuçlarından sadece AK Parti taraftarları etkilenecek, diğerleri etkilenmeyecek. Bu kadar sığ, bu kadar gerçeklerden kopuk bir muhalefet anlayışının Türkiye'ye bir şey getirmeyeceğini bir kez daha gördük.

Sanki dolar fırlayıp gitse zil takıp oynayacaklar. Ama yağma yok, gerekli tedbirler alınmaktadır. Biz böyle engelleri çok gördük. 12 senede küresel türbülansların içinden ülkemizi çıkararak bugünlere geldik. Ekonomik göstergelerimiz bu yaşananları doğrulamıyor.

Dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'a yapıyoruz. Bu sene sonunda ilk bölümünü açacağız. 'Türkiye'ye ne oluyor, Türkiye neden böyle büyük projeler yapıyor' diye bazılarının canları sıkılmış olabilir ama onların canlarını sıkmaya devam edeceğiz. Kimse kusura bakmasın, Türkiye artık eski Türkiye değil.

16 Nisan Türkiye'nin yönetim sisteminde bir dönüm noktasıdır. Türkiye 94 yıllık cumhuriyetin kuruluşundan bu yana devam eden yönetim sistemini değiştirme kararı vermiştir. Parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçiş kararı vermiştir. Gençler yeni sistemin öncüsü olmaya hazır mısınız? AK kadınlar yeni sistemi hayata geçirmeye var mısınız?

28 Şubat darbesinin mimarları bugün ortaya çıkmış 'biz darbe falan yapmadık' diyorlar. Bu millet, '28 Şubat 1000 yıl sürecek' dediklerini unutmadı. Zaman değişti, şimdi hesabını yargıda veriyorlar. Hiçbir şey karşılıksız kalmaz. Er ya da geç hesabı sorulur. Kamu gücünü kullanan biz de olsak, başkaları da olsa adalet ilkelerine uygun olarak hareket etmelidir.

Başbakan Yıldırım'dan açıklamalar

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Tuzla İlçe Kongresi'nde açıklamalar yaptı. ABD, Fransa ve İngiltere'nin Suriye'deki rejim hedeflerini vurmasına değinen Yıldırım, "Ne yazık ki geç kalmış bir harekettir" dedi. Dolardaki hareketlenmeye değerlendiren Yıldırım, "İran parası yüzde 48 değer kaybetti. Rusya parası yüzde 13 değer kaybetti. Bizde de bazı dalgalanmalar oldu, yüzde 1 yüzde 2 seviyesinde." diye konuştu

"NE YAZIKTIR Kİ GEÇ KALMIŞ BİR HAREKETTİR"

Suriye'deki kimyasal silah saldırısına değinen Yıldırım, "Suriye'de günahsız insanlar katledildi. Suriye rejimi terörle, silahla 7 yıldır aynı şeyi yapıyor. Kimyasal silah kullandı diye Batı birden bire masumları hatırlayıverdi. Bu zamana kadar kıllarını kıpırdatmayanların kimyasal silahtan sonra harekete geçmeleri ne yazıktır ki geç kalmış bir harekettir. Yinede alçak katillere verilmiş bir cevaptır. Olumlu bir adım olarak görüyoruz." şeklinde konuştu.

"ENFLASYON YÜKSELSE ZİL TAKIP OYNAYACAKLAR"

'Son haftada yaşadığımız gerilim neredeyse yeni bir dünya savaşı mı çıkacak? sorusunu gündeme getirdi' diyen Yıldırım, "Bunun bölgesel, küresel ve ekonomik sonuçları oldu. Mesela İran parası yüzde 48 değer kaybetti. Rusya parası yüzde 13 değer kaybetti. Bizde de bazı dalgalanmalar oldu, yüzde 1 yüzde 2 seviyesinde. Bunu fırsat bilenler ekonomik kriz geliyor diye başladılar. Sanki ülke krize giderse sadece AK Parti taraftarları etkilenecek. Böyle sığ bir muhalefet anlayışının faydası olmayacağını bir kez daha gördük. Enflasyon yükselse zil takıp oynayacaklar. Türkiye konularına hakimdir. Merkez Bankası da, hükümetimiz de önlemleri almaktadır. Biz böyle engelleri çok gördük. Ekonomik göstergelerimiz bu yaşananları doğrulamıyor. Türkiye 2017'de yüzde 7.4 büyüdü. G-20 ülkeleri arasında en büyük büyümeyi Türkiye gösterdi." diye konuştu.

FETÖ ile mücadeleye değinen Yıldırım, " İstanbul 15 Temmuz gecesi ayaktaydı. Tuzla ayaktaydı. Alçaklara gereken cevabı siz burada verdiniz." ifadelerini kullandı.

"HESABINI YARGIDA VERİYORLAR"

28 Şubat davasında cezaların açıklanmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, "28 Şubat darbesinin mimarları, bugün ortaya çıkmış, 'Biz bir şey yapmadık, biz darbe filan yapmadık, biz uslu uslu durduk, biz suçsusuz' diyorlar ama bu millet unutmadı. '28 Şubat bin yıl devam edecek' dediklerini bu millet unutmadı. Zaman değişti, vakit geldi, şimdi hesabını yargıda veriyorlar."dedi.

16 Nisan kararıyla milletimiz güçlük iktidar, sürekli istikrar kararını vermiştir diyen Yıldırım, "Artık vesayet odakları devreye girmeyecek. Milletin kararı tek kararı olacaktır." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber