En çok bürokrat kimde tartışması

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Mayıs 2007 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, istifa eden bürokratların genellikle AKP'yi tercih ettiği yorumuna katılmadığını belirtti. Baykal ise, 'Kadrolaşmanın yansıması' dedi

Seçim nedeniyle istifa eden bürokratların genellikle iktidar partisi AKP'den milletvekili adayı olmak istemesi devlette kadrolaşma tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün AKP Genel Merkezi'ne gelişinde gazetecilerin, "Bürokrasiden de yoğun istifalar oldu, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Partimize bildiğiniz gibi, öyle çok yoğun bir bürokrat istifasına ve aday olmalarına yol vermedik.

Daha çok bunların şu anda bulundukları yerde görevlerini sürdürmelerini istedik. İstifalarına imkân verdiğimiz bürokratlar da bizim inşallah gelecekteki iktidarımızda kendilerinden parlamentoda istifade etmeyi düşündüğümüz arkadaşlarımız" yanıtını verdi.

"Bunun dışında pek böyle bir yol açmış değiliz" diyen Erdoğan, gazetecilerden, bürokrasiden istifa ederek diğer siyasi partilere katılanları da incelemelerini istedi ve "O zaman, oran itibarıyla da neye isabet ettiğini gayet güzel göreceksiniz" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da, dün CHP Parti Meclisi toplantısı öncesinde gazetecilerin, Ömer Dinçer'in milletvekili adayı olmak üzere Başbakanlık Müsteşarlığı'ndan istifasına ilişkin soruları üzerine, bürokraside ortaya çıkan adayların, AKP'nin kadrolaşma politikasının yansıması olduğunu söyledi. Baykal, "Başbakanlık Müsteşarı, AKP'den aday. Zihniyet, anlayış ortada, paralellik ortada, onun düşünceleri ortada, ekleyecek bir şey yok" dedi.

Anayasa'nın, seçimi adaletli hale getirmek için kritik üç bakanlığın bağımsız bakanların elinde olmasını öngördüğünü anımsatan Baykal, atamaları "Ama ne görüyoruz, bakanlar ayrılıyor, yerine müsteşar geliyor. O müsteşarı oraya getiren bakan. Bunlar yapay, göstermelik düzenlemeler" diyerek eleştirdi.

Erdoğan'dan kadın adaylara çağrı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün genel merkeze girerken bir soru üzerine, kadınları AKP'den aday olabilmek için yarışa ve rekabete girmeye çağırdı. Erdoğan, "Kadın adayların başta büyük iller olmak üzere bu yarışa girmelerini istiyoruz, teşvik ediyoruz" dedi.

Öte yandan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında bazı kadın üyeler, daha çok kadın adayın seçilebilecekleri sıralara konulmasını istedi. MKYK'nın türbanlı üyesi Ayşe Böhürler ise, "Sırf kadın milletvekili olsun diye listeye alınmamalı " dedi.

Kadın üyelerin ortaya attığı, "50 kişi seçilecek yere konulsun" yaklaşımına MKYK sıcak yaklaşmadı. Erdoğan da, kotaya karşı olduğu mesajını tekrarladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber