Yaşar Okuyan ve İlhan Kesici CHP yolunda

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Mayıs 2007 07:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan ile eski ANAP Milletvekili İlhan Kesici'nin CHP'den milletvekili adayı olacağı iddia edildi. Okuyan CHP-DSP ittifakı sağlanırsa aday olacağını doğrularken, Kesici "Bakıyoruz, değerlendiriyoruz" dedi.

CHP'de milletvekili adaylığı için kulislerde bazı isimler ön plana çıkmaya başladı. Yaşar Okuyan ve İlhan Kesici bu isimlerden ikisi. Okuyan, solda ittifak durumunda aday olacağını belirterek, "Biz geniş katılımlı ittifaktan yanayız. Bu, CHP çatısı altında bir ittifaktır. Parti olarak geniş bir ittifakın olmasından yanayız. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Ancak birlik kesinleşmiş bir konu değil" dedi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüşmelerinin sürdüğünü söyleyen Okuyan, "DSP ile ittifak kesinleşirse aday olacağım. Bu meydanlardan çıkan sonuçtur. Ancak nereden aday olacağımı bilmiyorum" diye konuştu.

Kesici ise şu an için adaylığının kesinleşmediğini kaydederek, "Bakıyorum, değerlendiriyorum" dedi. Kesici'nin başka partilerle de görüştüğü öğrenildi. CHP İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem de milletvekili adayı olabilmek için görevinden ayrıldı. Öktem'in İstanbul listelerinde ilk sıralarda aday gösterilmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber