10 Mayıs 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2007 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gündem- 10 Mayıs 2007- Perşembe

1- TBMM Genel Kurulunda, "milletvekili genel seçimlerinin 4 yılda bir yapılmasını, cumhurbaşkanının halk oyuyla ve 5 artı 5 sistemiyle seçilmesini"de içeren Anayasa değişikliği teklifinin 2. tur oylaması yapılacak.

- Genel Kurulda, 22 Temmuzda yapılacak genel seçimde bağımsız adayların birleşik oy pusulasında yer almasını öngören Anayasa değişikliği teklifinin 2. tur oylamasının da yapılması bekleniyor.

2- Danıştayın 139. kuruluş yıl dönümü...

- Yüksek mahkemenin kuruluş yıl dönümü ve "İdari Yargı Günü" dolayısıyla Danıştayda Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in de katılacağı tören yapılacak.

- Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu ile beraberindeki Danıştay ve idari yargı mensupları Anıtkabir'i ziyaret edecek.

- Yıldönümü ve İdari Yargı Günü dolayısıyla akşam Devlet Konukevi'nde verilecek resepsiyona, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

3- Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu ve mahkeme üyelerinden oluşan heyet, Bakü'de temaslarda bulunacak.

- Heyet, ziyaretinin ilk gününde Azerbaycan Anayasa Mahkemesi ile "Anlaşma Muhtırası" imzalayacak, Atatürk Kültür Merkezi ve Adalet Bakanlığını ziyaret edecek.

4- Cumhurbaşkanı Sezer, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Zülfikar Akar ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

5- Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksek Okulu Arkas Uygulama Merkezinin açılışına, Gemi Mühendisleri Odasının etkinliğine katılacak.

6- TBMM Milli Eğitim Komisyonunda, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Hakkında Kanun Tasarısı ele alınacak.

7- 52. Eurovision şarkı yarışmasının yarı finali Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yapılacak.

- 28 ülkenin katıldığı yarı finalde "Shake it up Şekerim" adlı parçayla Türkiye'yi temsil edecek olan Kenan Doğulu, 26. sırada sahneye çıkacak.

8- Saadet Partisi Genel Başkanı Yardımcısı Şevket Kazan, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

9- Uyuşturucu Karşıtı Avrupa Kentleri 14. Belediye Başkanları Konferansı, İstanbul'da yapılacak.

10- RTÜK'ün "Kadınların televizyon izleme eğilimleri araştırması", Ankara'da, Üst Kurul Başkanı Zahid Akman ve kurul üyelerinin katılımıyla açıklanacak.

11- "Sevgi Bayrağı" Ankara yolunda...

- Samsun'dan yola çıkarılan ve Ankara'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri sırasında Cumhurbaşkanı'na sunulacak "Sevgi Bayrağı", Amasya-Tokat il sınırında törenle Tokatlı atletlere teslim edilecek.

12- Türkçe Konuşan Ülkeler Haber Ajansları Birliği Genel Kurul Toplantısı, Karaman'da yapılacak.

- Anadolu Ajansı fotoğraf sergisi, Karaman Müzesi bahçesinde açılacak.

13- Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Ankara'da basın toplantısı yapacak.

14- Forum İstanbul'un "Yarının Kurulması - Hedef 2023" başlıklı toplantısı, yerli ve yabancı uzmanların katılımıyla İstanbul'da yapılacak.

15- Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB) 7. Olağan Genel Kurulu, birliğin İstanbul'daki binasında gerçekleştirilecek.

16- Türkiye 5. İşitme Engelliler Sanat ve Kültür Festivali İzmir'de başlayacak.

17- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, engelli derneklerinin temsilcilerini kabul edecek.

18- Engelli vatandaşlar, bazı birliklerde 1 günlük temsili askerlik yapacaklar.

19- Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Divan Ankara Otelinin resmi açılış törenine katılacak.

20- Panel... Toplantı...Festival...Fuar...

- Başkent Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi, Ankara'da, "Özelleştirme" başlıklı panel düzenleyecek.

- Ege Bölgesi Sanayi Odasını, Carl Duisberg Vakfı Aşağı Saksonya Teşkilatı heyeti ziyaret edecek.

- Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Ballıkaya Barajı sondaj çalışmalarını yerinde inceleyecek.

- Konya Gıda, Gıda-Tek 2007 ve Konya Ambalaj 2007 Fuarları, KTO-TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi'nde açılacak.

- Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen ve 3 gün sürecek 1. Ulusal Erzurum Piyano Günleri başlayacak.

- Dr. Oetker'in İzmir Torbalı'da yaptırılan yeni tesisi, şirketin Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Richard Oetker'in katılımıyla açılacak.

21- Kara para ile mücadele...

- Mali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK), davası devam eden dosyalarda 2,4 milyar YTL kara para aklandığını belirledi.

- 2006'da 1.140 adet şüpheli işlem ile son 4 yılın toplamından daha fazla şüpheli işlem bildirimi yapıldı.

22- Türkiye'de ilaç tüketimi...

- Türkiye'de, 2005 yılında, üretici fiyatlarıyla 92 dolar olan kişi başı ilaç tüketiminin, 2006 yılında 95 dolara yükseldiği bildirildi.

- Pazar payı düşmesine rağmen antibiyotiklerin en fazla tüketilen ilaç grubu olma özelliğini koruduğu öğrenildi.

23- Cumhurbaşkanlığı 43. Uluslararası Bisiklet Turu sürüyor.

- Turda bugün, 135 kilometrelik Marmaris-Fethiye etabı koşulacak.

24- Beko Basketbol Ligi'nde Darüşşafaka ile Fenerbahçe Ülker takımları arasındaki play-off çeyrek final serisi 3. maçı Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda yapılacak.

25- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe ile Beşiktaş Cola Turka takımları arasındaki play-off final serisi 4. maçı, Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda oynanacak.

26- 22. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası'na, ikinci gün eleme müsabakalarıyla devam edilecek.

27- 2. Uluslararası Antalya Bayanlar Hentbol Turnuvası başlıyor.

28- 36. FIAT Rallisi çerçevesinde bu sezon itibariyle takvime dahil edilen Kıtalararası Ralli Kupası'nın tanıtım ve basın toplantısı, Taksim Hyatt Regency Otelde yapılacak.

Anadolu Ajansı


ANKA HABER AJANSI A.Ş. 10 MAYIS 2007 PERŞEMBE GÜNDEMİ

-CUMHURBAŞKANI SEZER DANIŞTAY'IN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ'NDE

-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Danıştay'ın 139'uncu kuruluş yıl dönümü ve "Danıştay ve İdari Yargı Günü" nedeniyle Danıştay'da düzenlenecek törene katılacak. Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun da törende hazır bulunacak. (Saat: 10.00)

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Devlet Konukevi'nde düzenlenecek kuruluş yıldönümü resepsiyona katılacak. (Saat: 20.00)

-ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ 2'NCİ TUR OYLAMASI YAPILIYOR

-TBMM Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanını haklın seçmesi, görev süresinin 5 artı 5 yıl olması ve genel seçimlerin 4 yılda bir yapılmasını düzenleyen Anayasa değişikliğinin ikinci tur oylaması yapılacak.(Saat:11.00)

-Genel Kurul'da ayrıca, milletvekili seçilebilme yaşının 25'e indirilmesi ile bağımsız adayların birleşik oy pusulasında yer almasını öngören değişikliğin de oylanması bekleniyor.

-DSP, CHP İLE İŞBİRLİĞİNİ TARTIŞIYOR

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dün yapılan CHP PM toplantısının ardından DSP ile işbirliği konusunda bir sıkıntı olmadığını tekrarladı. DSP'de de işbirliği konusunda parti içi müzakereler sürüyor. CHP kanadının ?müzakereler bitti, DSP'den yanıt bekliyoruz? şeklindeki açıklamalarının ardından, DSP'den henüz bir açıklama yapılmaması ?işbirliği sıkıntıda? yorumlarına neden oluyor. DSP'de, olası CHP işbirliğinde Genel Başkan Zeki Sezer ve bazı parti yöneticilerinin ?partinin selameti? için aday olmama kararı üzerine yaşanacak olası gelişmeler, işbirliği gündeminin ana konusunu oluşturacak. DSP'de, gün içinde de değerlendirmeler yapılacak.

-?AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ? MECLİS GÜNDEMİNDE

-TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda, İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kanun Tasarısı'nın alt komisyon metni ele alınacak.(Saat:9.30)

-CUMHURBAŞKANI SEZER, SAKATLAR KONFEDERASYONU BAŞKANI AKAR'I KABUL EDİYOR.

-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Zülfikar Akar ve beraberindeki heyeti Köşk'te kabul ediyor.(Saat:15.00)

-HÜKÜMET, SEÇİM ÖNCESİ KEY HESAPLARINI ÖDEMEYE HAZIRLANIYOR

-KEY hesaplarının ödenmesi için takvim 2008 yılı olarak öngörülürken, ödemelerin seçimlerden önce yapılması için çalışma başlatıldı. KEY hesabında 386.9 milyon YTL bulunduğu belirtilirken, kişi başına 500 YTL düzeyinde ödeme yapılması planlanıyor.

-YENİ ÖĞRETİM DÖNEMİ ZAMLA BAŞLAYACAK

-Geçtiğimiz günlerde toplanan Özel Sektör Ders Kitapları Fiyat Tespit Komisyonu, kitaplara yüzde 10 zam yapma kararı aldı.

-ALMAN FABRİKALARI TÜRKİYE'DE ?ÜS? KURACAK

-Almanya'da genç iş gücünün olmaması ve yeni neslin baba işini yapmak istememesi nedeniyle kapanma noktasına gelen fabrikalar, Türkiye'de üs kuracak. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Taşkın, Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'ndeki 80 bin fabrikanın rekabet nedeniyle taşınacağını belirterek, ?Bu fabrikaları Türkiye'ye çekmek için çalışıyoruz. Bu fabrikaları Türkiye'ye çekersek işsizlik sorununu çözebiliriz? dedi.

-SÜLEYMAN DEMİREL: KERKÜK BAĞDAT GİBİ BİR IRAK ŞEHRİ OLSUN

-9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye'nin, Kerkük'ün Kürtlerin mi Arapların mı Türkmenlerin mi olduğu tartışmasına gerek olmadığını belirterek, ?Her üç kardeş halka birden sesleniyorum. Bir uzlaşmaya varın, Kerkük, bağdan gibi bir Irak şehri olsun? dedi.

-BİREYSEL EMEKLİLİK KATILIMCI SAYISI 1.2 MİLYONA ULAŞTI

-Bireysel emeklilik şirketlerine katılımcı sayısı 1.2 milyonu aştı. Bireysel emeklilik şirketlerince toplanarak yatırıma yönlendirilen toplam tutar ise 2 milyar 891 milyon YTL'ye ulaştı.

-CARİ AÇIĞIN FİNANSMAN İHTİYACI 7.4 MİLYAR DOLARA DÜŞTÜ

-Cari açık yılın ilk üç aylık döneminde yüzde 3.9 artışla 9 milyar dolara çıkmasına karşın, doğrudan yabancı yatırımlardaki artış nedeniyle finansman ihtiyacı 2 milyar dolar düşerek 7.4 milyar dolara geriledi.

-DİYANET: ?SEMA EĞLENCE ARACI DEĞİLDİR?

-Diyanet İşleri Başkanlığı Mevlana'ya ait olmayan sözlerin onunmuş gibi gösterilmesi, uygun zaman ve mekana bakılmaksızın düzenlenen sema ayinleri nedeniyle ünlü düşünürün magazinleştirildiğini belirtti.

-BULGARİSTAN'DAKİ TÜRK PARTİSİNDEN EUROVİSİON'DA DOSTLUK ÇAĞRISI

-Bulgaristanlı Türklerin partisi Hak ve Özgürlükler Hareketi, Türkiye'deki Bulgaristan göçmenlerinden Eurovision şarkı yarışmasında Bulgaristan'a, Bulgar vatandaşlarından da Türkiye'ye oy vermelerini istedi.

-TÜİK'TEN ?16. İSTATİSTİK ARAŞTIRMA? SEMPOZYUMU

-Türkiye İstatistik Kurumu, 16'ıncı İstatistik Araştırma Sempozyumu kapsamında ?Sosyo-Ekonomik Gelişme ve İstatistik? konusunu ele alacak. Sempozyuma Devlet Bakanı Beşir Atalay da katılıyor.(Saat:9.00)

-RTÜK'TEN ?KADINLARIN TELEVİZYON İZLEME EĞİLİMLERİ? TOPLANTISI

-RTÜK, Ankara'da, Üst Kurul Başkanı Zahid Akman'ın da katılacağı ?Kadınların Televizyon İzleme Eğilimleri Araştırması?nın kamuoyuna tanıtımı toplantısı düzenliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber