Süper Ebe: Kocası vekil olunca Personel Daire Başkanlığına atandı...

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 11 Mayıs 2007 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

11 May 07 13:30 Sağlık Bakanı Akdağ'ın ?süper ebe' ataması yorumu

AKP Artvin Milletvekili Orhan Yıldız'ın eşi Güler Hanım'ın şansı kocasının vekil olmasıyla değişti. Daha önce sağlık ocağında ebe olan Güler Hanım, eşi vekil olunca önce Ana Çocuk Sağlığı'na atandı. Seçim sürecinin başlamasının ardından ise Personel Daire Başkanı oluverdi

Seçim sürecinin yaşandığı bir dönemde, Sağlık Bakanlığı'nda, ilginç bir atama gerçekleştirildi. Artvin'de bir sağlık ocağında ebe olarak çalışan Güler Yıldız'ın şansı, eşi Orhan Yıldız'ın AKP'den Artvin Milletvekili olmasıyla döndü. Yıldız, eşinin milletvekili olmasıyla, önce Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı Aile Planlaması Genel Müdürlüğü'ne ebe olarak atandı. Yıldız, seçim sürecinin başlaması ardından ise daire başkanlığına yükseltildi. Güler Yıldız, pazartesi günü, Sağlık Eğitim Genel Müdürlüğü'ne, personelden sorumlu daire başkanı olarak atandı.

ÖNCE MERKEZE ATANDI

Artvin'de bir sağlık ocağında çalışan Güler Yıldız, eşinin AKP'den milletvekili olmasıyla Sağlık Bakanlığı'na tayin oldu. Yıldız, 2002 seçimlerinin ardından Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı, Aile Planlaması Genel Müdürlüğü'ne ebe olarak işe başladı. Burada, anne sağlığı ile ilgili eğitimlere katılmakla görevlendirilen Yıldız, seçim takviminin netleşmesiyle, Sağlık Eğitim Genel Müdürlüğü'ne personelden sorumlu daire başkanı olarak atandı. Güler Yıldız'ın daire başkanlığına atanması, pazartesi günü Bakan Recep Akdağ'ın onayıyla gerçekleştirildi.

Maaşı da ikiye katlandı

YILDIZ, daire başkanı olunca, kadrosunda ve maaşında yükselme sağlandı. Ebelik maaşı yaklaşık bin YTL iken, Güler Yıldız, daire başkanlığı görevinde, ek ödemelerle birlikte 2 bin YTL civarında maaş alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber