Dayaktan bıkan trafik müfettişleri Emniyet'e başvurdu

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 11 Mayıs 2007 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de sayıları 11 bini bulan fahri trafik müfettişleri önemli bir sorunla karşı karşıya. Tutanak tuttukları sürücülerden dayak yiyen müfettişler çareyi Emniyet'ten yardım istemekte buldu.

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'a gönderdikleri mektupta, zaman zaman vatandaşların müfettişleri evlerinde veya işyerlerinde darp ettikleri vurgulandı. Bunun fahri trafik müfettişlerinin kamuoyuna yeterince tanıtılmamasından kaynaklandığı savunulurken, şu talepte bulunuldu: "Kazaların azalması için çalışıyoruz; ama bizi bilen yok. Toplum trafikte gizli gözlerin olduğunu bilmeli. Bizlerin kurumsal reklamımızın yapılması lazım. Gerek afişlerle gerek polis radyosu kullanılarak bu sağlanabilir."

Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Genel Başkanı Kudret Asma da, birkaç gün içinde Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ı makamında ziyaret edeceğini, reklam taleplerini bizzat ileteceğini söyledi. Fahri Trafik Müfettişleri Derneği'nin Emniyet Genel Müdürü Köksal'a önceki gün gönderdiği mektupta, devlet-vatandaş dayanışmasının en önemli örneğinin fahri trafikçiler olduğuna dikkat çekildi. Müfettişlerin hiçbir ücret almadan görev yaptıklarının altı çizilirken, Avrupa ülkelerinin de bu yapıyı örnek almaya başladığı ifade edildi. Uygulamanın yaşatılması için devlet desteğinin artmasının talep edildiği mektupta, 2001 yılından beri fahri müfettiş alınmadığı, acilen görevlendirilme yapılması gerektiği kaydedildi. Tutanak teslim sürelerinin 7 gün olmasının çalışmaları heba ettiği de dile getirilirken, tutanakların emniyete faks ve internet yoluyla gönderilmesine imkan sağlanması istendi. Vatandaşların 'fahri müfettişlik' konusunda bilgisiz olmasından da yakınan fahri trafik müfettişleri, yazdıkları tutanaklar sebebiyle zaman zaman vatandaşların kendilerini evlerinde veya işyerlerinde darp ettiklerini anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber