Tahsildar, belediyenin parasını at yarışında batırdı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Mayıs 2007 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAMSUN Canik Belediyesi'nde tahsilat memuru olarak çalışan 45 yaşındaki Ali Keleş, geçen yıl topladığı paraları belediyeye teslim etmeyip zimmetine geçirdi. Tutuklu olarak yargılanan Keleş bugün ilk kez çıktığı hakim karşısında, ?Beni at yarışları ve iddia perişan etti. Çok para kaybettim. Ailem terk etti. Bu yüzden parayı belediyeye veremedim? dedi.

Canik Belediyesi Gelirler Müdürlüğü'nde tahsilat memuru olarak çalışan Ali Keleş, geçen yıl Temmuz ayında belediye adına 82 bin 927 YTL topladı. Ancak parayı belediyeye teslim etmedi. Ay sonunda gelirler müdürlüğünün hesaplarındaki açık farkedildi ve yapılan inceleme sonucunda Keleş'in topladığı parayı teslim etmediği ortaya çıktı.

Belediyenin şikayeti üzerine 6 ay önce zimmet suçundan tutuklanan ve cezaevine gönderilen Ali Keleş, Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Suçlamayı kabul eden Keleş, ?Olaydan 2 yıl önce ağabeyim felç geçirdi ve onu ailesi benim kapımın önüne bırakarak gitti. Bir süre sonra eşim de beni terk edince ağabeyimle birlikte kaldık. Psikolojim bozuldu. Sürekli alkol almaya başladım. Bu sırada at yarışı ve iddiada oynuyordum. Şans oyunlarında çok para kaybettim. Aldığım maaş yetmemeye başladı. Çevreme de borçlanmıştım. Ben de borcumu ödemek için bu suçu işledim. Çok pişmanım. Psikolojim hala bozuk ve tedavi olmak istiyorum? dedi.

Mahkeme, sanığın akli dengesinin araştırılması için duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber