Seçim için istifa eden Belediye başkanları da görevine dönebilsin

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2007 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çukurova Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu üyeliği seçimleri yapıldı. Park Zirve'de gerçekleşen seçimlerde yönetim kurulu üyelikleri belirlendi.

Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, milletvekili olmak için istifa eden bürokratların seçimi kaybedince yeniden göreve dönmesinin Anayasal bir hak olduğunu söyleyerek, "Milletvekili adayı olmak için istifa eden belediye başkanları maalesef seçimi kaybedince görevlerine yeniden dönemiyorlar. Bu yasanın bir an önce değişmesi gerekir" dedi.

Yerel yönetimlerin önemine de değinen Başkan Durak, "Fransa'da son dönemlerde Cumhurbaşkanlığını kazananlar hep belediye başkanlığından gelmektedir. Türkiye'nin Başbakanı da belediye başkanlığından gelmektedir. Bu da yerel yönetimlerin önemini ortaya koymaktadır" şeklinde konuştu.

Başkan Durak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin halk oyu ile ve 2 turlu olarak seçilmesi için TBMM'nin çalışma başlattığını hatırlatarak, "Neden belediye başkanlarına da aynı hak verilmiyor. Belediye başkanlığı seçimleri tek dereceli, 2 turlu olmalıdır. Yüzde 19'la seçim kazanmış belediye başkanları var. Oysa kentini yöneten belediye başkanı yüzde 40 veya yüzde 50'lerle seçim kazanırsa daha güçlü olur, kent halkıyla daha iyi iletişim kurar, hizmetler daha iyi olur" dedi.

Toplantıda Çukurova Belediyeler Birliği'nin bütçesi oy birliğiyle kabul edilirken yönetim kurulu üyeliklerine Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Abdioğlu Belediye Başkanı Şerafettin Uçar, Doruk Belediye Başkanı Yaşar Şanal ve Hasanbeyli Belediye Başkanı Yusuf Tozluklu getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber