İzmir'deki bombalı saldırıda yaralanan bir kişi öldü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2007 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir-Bornova'da bir pazar yerinde patlama meydana geldi, çok sayıda yaralı var.

İzmir'in Bornova ilçesi Özkanlar pazar yerinde yapılan incelemede, patlayıcının, tezgahların arka kısmına bırakılan bir bisikletin üzerinde olduğu belirlendi.

Yaralananların Ege Üniversitesinde tedavi altına alındığı, el ve ayaklarından hafif yaralanan 3 kişinin de olay yerindeki ambulanslarda ilk tedavilerinin yapıldığı belirtildi.

Patlama nedeniyle birçok pazar tezgahı zarar görürken, yakında bulunan ev, iş yeri ve otomobillerin camlarının kırıldığı görüldü. İzmir Valisi Cahit Kıraç 11'i ağır 15 kişinin yaralandığını bildirdi.

GÖRGÜ TANIKLARI

Pazaryeri esnaflarından Hasan Bakan, patlamayla ilgili şunları söyledi:

''Sabah saatlerinde pazar yerinde tezgahımızı kurmuş, sohbet ediyorduk. Bir anda patlama oldu.

Kendimizi yerde bulduk. Çevremdeki arkadaşlarımdan bazılarının yaralandığını gördüm.

Hemen yakındaki araçlara taşıdık yaralıları. Patlamanın olduğu yerde daha önceden bir bisiklet duruyordu ve bisikletin arkasında mavi bir poşet vardı. Baktığımızda bu bisikletin ve poşetin paramparça olduğunu gördük. Ancak bu paketin kim tarafından konulduğunu görmedik.''

Patlama yerinde bulunan esnaf Halil Şafak ise ''Patlamanın ardından yaralı arkadaşlarımızı ambulans beklemeden, kendimiz araçlarla gönderdik. Yaralıların ikisinin durumu ağır görünüyordu'' dedi.

Olayın ardından pazar yerine gelen çok sayıda polis ekibi bölgede çalışma yapmaya başladı. Kimlik Bildirme ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, Kriminal inceleme için patlayıcının parçalarını topladılar.

Bölgede uygulama yapan asayiş, karakol ve terör ekipleri, patlayıcıyı bırakan kişi ya da kişilerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı.

İzmir Valisi Cahit Kıraç 11'i ağır 15 kişinin yaralandığını bildirdi. Yaralılardan bazılarının isimleri şöyle;

Mustafa Önal, Ramazan Bayrak, İrfan Karagöz, Ela Akgül, Fikriye Ulucak, Orhan Karatay, Şakir Kaplan, Mutlu Kaval, Hatem Kaval, Erdoğan Berber, Gökhan Karagöz, Veli Piknik ve Naim Bayındır.

Yaralılardan Hatem Kaval'ın ayak bileğinden ağır biçimde yaralandığı bildirildi.

Yaralılardan Hatem Kaval öldü

İzmir'in Bornova ilçesi Özkanlar pazar yerinde meydana gelen patlamada ağır yaralanan Hatem Kaval'ın öldüğü bildirildi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, patlamada ağır yaralanan ve Genel Cerrahi Servisinde tedavi gören Hatem Kaval, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Oktay Nazlı, vücudunun çeşitli yerlerinde patlamadan kaynaklanan yaraları bulunan Hatem Kaval'ın, özellikle ayak ve batın (karın boşluğu) bölgesinde ciddi yaralar bulunduğunu, bu nedenle ameliyata alındığını açıklamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber