14 Mayıs 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Haber Giriş : 14 Mayıs 2007 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gündem - 14 Mayıs 2007 - Pazartesi

1- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Belçika'nın başkenti Brüksel'de, AB Savunma Bakanları Troykasının bilgilendirme toplantısına katılacak.

2- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, "Gıda Sektöründe Makine Teçhizat Alımı" ve "Deri Sektörünün OSB'lere Taşınmasına Yönelik" kredilerin verilmesine ilişkin Ankara'da düzenlenecek protokol töreninde bulunacak.

3- Uluslararası Enerji Ajansı Bakanlar Konseyi, Paris'te toplanıyor.

- Türkiye'yi Enerji Bakanı Hilmi Güler'in temsil edeceği toplantının ana gündemini, "enerji güvenliği" ve "sürdürülebilir enerji kaynakları" oluşturuyor.

4- ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu ve DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Demokrat Parti'nin iktidara gelişinin 57. yıl dönümü dolayısıyla Ankara'da düzenlenecek toplantıya katılacak.

5- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, İstanbul'da düzenlenecek 1. Karadeniz Çevre Yolu ve 4. İpek Yolu Uluslararası Konferansı'na katılıyor.

6- Ankara'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde Cumhurbaşkanı'na sunulmak üzere Samsun'dan yola çıkarılan "Sevgi Bayrağı", Erzurum Kongre Binası önünde düzenlenecek törenle Erzurum'dan uğurlanacak.

7- Şırnak'ta, terör örgütü PKK tarafından 19 yıl önce katledilen 7'si çocuk 15 vatandaş için anma etkinliği düzenlenecek.

8- Terörle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığınca düzenlenen "Terörizmin İdeolojik Desteğiyle Mücadele" konulu konferans, Ankara'da başlıyor.

9- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun toplantısı, Ankara'da yapılacak.

10- Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'a, Boğaziçi Üniversitesi'nce kendi adına düzenlenecek sempozyumda fahri doktora unvanı verilecek.

11- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Denizli'de ziyaretlerde bulunacak ve bilgilendirme, değerlendirme toplantısına katılacak.

12- Yabancılara mülk satışında vergi denetimi...

- Hesap uzmanları, büyük kentlerdeki gayrimenkul satışlarından sonra kıyılarda yabancılara satılan yazlıkları da vergi kaçağı açısından incelemeye aldı.

13- Karayollarının ek ödenek talebine YPK'dan onay...

- Karayolları Genel Müdürlüğüne, otoyollar için 250 milyon YTL, Doğu Karadeniz Sahil Yolu için 500 milyon YTL, bölünmüş yollar için de 710 milyon YTL tutarında ek ödenek verilecek.

14- Beko Basketbol Ligi play-off yarı final ilk maçında, Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Cafe Crown İstanbul'da karşılaşıyor.

15- Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli:

"Türkiye'de profesyonel boksu başlatıyoruz. Bunun için Sinan Şamil Sam'dan faydalanacağız."

Anadolu Ajansı


ANKA, 14 MAYIS 2007 PAZARTESİ GÜNDEMİ

-BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Bakanlar Kurulu toplantısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkezinde toplanacak. Toplantıda seçim nedeniyle atanan yeni İçişleri, Adalet ve Ulaştırma bakanları ilk kez yer alacak. (Saat: 11.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN AKP MYK'YI TOPLUYOR

-Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MYK'yı AKP Genel Merkezi'nde toplayacak. MYK, aday adayları ve seçim sürecine ilişkin partinin çalışmaları üzerine değerlendirme yapacak. (Saat: 18.00)

-BİRLEŞME DP'NİN İKTİDAR YIL DÖNÜMÜNDE KUTLANIYOR

-DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Ankara'da, Demokrat Parti'nin iktidara gelişinin 57'nci yıl dönümü nedeniyle Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda düzenlenecek kutlamaya katılacak. Anavatan Partisiyle birleşme kararının da kutlanacağı programın, DYP'lilerin gövde gösterisine dönüşmesi bekleniyor. (Saat: 10.00)

-ANAVATAN DEMOKRAT PARTİ ADINI MAHKEMEYE TAŞIYOR

-Anavatan Partisi'nin, DYP ile çatı isim olarak belirledikleri Demokrat Parti'nin Cemal Şen tarafından kurulmuş olması nedeniyle bugün yargıya başvurması bekleniyor.

-Anavatan Partisi kendisine iltihak eden DP'nin hesaplarının Anavatan partisiyle birlikte incelenmesine ilişkin Anayasa Mahkemesi'nin resmi yazısını mahkemeye kanıt olarak sunacak.

-SOLDA GÜÇBİRLİĞİ TRAFİĞİ SÜRÜYOR

-CHP-DSP arasında yaklaşık iki haftadır süren güçbirliği arayışları devam ediyor. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın İzmir Cumhuriyet mitingde davet ettiği DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ile görüşmemesi ve Sezer'in mitingden erken ayrılması görüşmelerin sıkıntıya girdiği şeklinde yorumlanıyor. DSP yöneticileri ve CHP ile görüşmede bulunan heyet, iki parti arasında hakkaniyet ölçülerinde işbirliği ısrarlarını dile getiriyor. Bu ölçülerde işbirliği sağlanamaması durumunda iki partinin seçime ayrı ayrı girmesi de gündeme gelebilecek.

İşbirliğinde bir iki gün içinde net sonuçlar alınacağı tahmin ediliyor.

-SOSYAL DEMOKRATLARIN İKİ AĞIR TOPUNA AKP TEKLİFİ

-Sosyal demokrat cephenin iki önemli ismi, CHP'nin eski genel sekreterlerinden Ertuğrul Günay ve Adnan Keskin, AKP'den milletvekili adaylığı teklifi aldıkları yönündeki iddialar karşısında farklı yaklaşımlarda bulundu. Günay, AKP'den adaylığa yeşil ışık yakarken, Keskin net bir dille karşı çıktı.

-CHP'Lİ TOMANBAY CHP'DEN ADAY OLMAYACAK

-CHP'nin muhalif milletvekillerinden Mehmet Tomanbay, seçimlerde CHP'den aday olmayacağını söyledi. Tomanbay, adaylık konusunda ?Meydanların sesi dinlenir de solda geniş bir birlik oluşturulursa, üzerime düşen görevi yaparım? dedi.

-DTP GRUP KURMA HAZIRLIĞINDA

-Diyarbakır'da yaptığı toplantıda bağımsız adaylarla seçime girmeyi hedefleyen DTP, 13 Nisan'daki MYK toplantısında seçim komisyonu oluşturdu. Seçim komisyonu, bağımsız aday olmak için yapılacak başvuruları değerlendirmenin yanı sıra illerde gösterilecek adaylar için çalışmalar da yürütülecek. DTP'de geçmiş seçim sonuçları bakımından 37 bağımsız milletvekili çıkarılabileceği görüşü öne sürülüyor.

AKIN BİRDAL MERSİN'DEN ADAY GÖSTERİLECEK

İnsan Hakları Derneği eski başkanı Akın Birdal'ın da Mersin'den aday gösterileceği belirtiliyor. 2002 seçimlerinde DEHAP'ın Mersin adayı olmasına karşın veto edilen Akın Birdal'ın aday gösterileceği Mersin'de 1 bağımsız milletvekilinin seçilebileceği hesaplanıyor.

DTP SOSYALİST SOLA DA DESTEK VERECEK

DTP'nin EMEP, SDP, ÖDP, sosyal demokrat yapılanmalar ve sol çevreler ile birlikte metropollerde ortak aday gösterecek. İsimleri adaylar içinde geçenler arasında ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, SDP Genel Başkanı Filiz Koçali, TTB Başkanı Prof.Dr. Gencay Gürsoy, Barış Girişiminden Prof.Dr. Cengiz Güleç de var.

-SEÇİM TAKVİMİNDE BU HAFTA

-Seçim takvimine göre bu hafta, siyasi partilerin, önseçim yöntemiyle aday belirlemesi yapacakları seçim çevrelerine ilişkin olarak Yargıtayca gönderilen listeler ile partilerin önseçim dışında bir yöntemle aday yoklaması yapacakları seçim çevrelerine ilişkin olarak, ilçe seçim kurulu başkanlıklarına verdikleri listeler askıya çıkarılacak. Hafta sonuna kadar partiler, önseçim ya da aday yoklaması seçmen listelerini kesinleştirecek.

-LİDEBİR BAŞKANI YAZICI: KONUT FİYATLARINDA DÜŞÜŞ BEKLEMEYİN

-Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği Başkanı Cansel Yazıcı, konut fiyatlarındaki artışın yavaşlamasına karşın, fiyatların düşmeyeceğini, yavaşça da olsa artacağını bildirdi.

-Yazıcı, "Konut fiyatlarının bundan sonra düşeceğini hiçbir zaman düşünmüyoruz. Tabii ciddi bir ekonomik kriz yaşamazsak. En iyi ihtimalle durgunluk dönemleri geçirebiliriz" dedi.

-Mortgage uygulaması için faizlerin çok yüksek olduğunu kaydeden Yazıcı, "Bu faiz oranları ile 30 sene ne borç verilir ne borç alınır. Ancak orta ve kısa vadede kredi kullanılabilir" diye konuştu.

-OTOMOTİVDE İHRACAT ÜRETİMİ ARTIRDI, PAZAR KÜÇÜLDÜ

-Otomotiv sektörü bu yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla 193 binden fazla otomobil üretirken, toplam üretimini de 336 bine kadar çıkardı. Sektörün, bu dönemdeki ihracatı ise otomobilde yüzde 25.6, toplamda ise yüzde 21.7 arttı.

-PARA POLİTİKASI KURULU TOPLANIYOR

-Para Politikası Kurulu Merkez Başkanı Durmuş Yılmaz başkanlığında toplanacak. Toplantının ardından açıklama yapılacak. (Saat: 17.00-19.00)

-TERÖRLE İDEOLOJİK MÜCADELE TOPLANTISI

-Terörle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığı, ?Terörizmin İdeolojik Desteğiyle Mücadele? konulu konferans düzenliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber