Bahçeli ile Akşener arasında 100 bin imza polemiği

İlk kez 24 Haziran'da uygulanacak, seçmenlerin 100 bin imzayla cumhurbaşkanı adayı teklif etmelerine ilişkin maraton bu sabah 08.00'de başlayıp 9 Mayıs'ta sona erecek. MHP Lideri Devlet Bahçeli, imzacı seçmenlerle ilgili dün, 'FETÖ'nün siyasi ayağı' iması yaptı. Bahçeli'nin sözlerine en sert tepki İYİ Parti Lideri Akşener'den geldi: "Mertlikten, erkeklikten, adamlıktan uzak söylem

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Mayıs 2018 07:10, Son Güncelleme : 04 Mayıs 2018 06:52
Bahçeli ile Akşener arasında 100 bin imza polemiği

İMZACILAR HAKKINDA FETÖ İMASI

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "100 bin kişinin içerisinde eğer FETÖ, PKK desteğiyle veya buna benzer imkanlarla bir aday taraması yapılacaksa o zaman FETÖ'nün seçmendeki siyasi ayağının hangi aday etrafında toplandığı hakkında bir kanaat oluşabilir" dedi.

Bahçeli, özetle şu değerlendirmeyi yaptı: "FETÖ darbe hareketinde bir siyasi ayak var. Siyasi ayağın olduğu yerde siyasi seçmen olur. Dört cumhurbaşkanı adayı 100 bin imza ile müracaatı öngördü. Bir tanesi CHP'nin 15 milletvekili kaydırmasıyla destek buldu. 100 bin seçmene ihtiyaç kaldı mı? Kalmaması gerekirdi. Ama şahsiyet 100 bin seçmenle adaylığını koyacağını söyledi. O zaman akla gelen soru şudur; bu her aday için geçerlidir. FETÖ darbe hareketinden 15 gün sonra OHAL kabul edildi.

Çok sayıda TSK, emniyet mensubu, eğitim kadrolarında uzaklaştırma, görevden alma oldu. Bunların aileleri, çevreleri vardır. Ne kadar ByLock'çu, ne kadar görevden alınmış, uzaklaştırılmış olan var, bunların ne kadar yakını var, hepsi hangi aday etrafında düğümlenip 100 bin imzayı tamamlayacaksa o zaman önemli bir sonuç Türkiye açısından elde edilmiş olur. Acaba Pensilvanya'dan bir talimat gelip '100 bin kişiyi filan aday etrafında toparlayınız' derlerse, FETÖ 'en kötü şartlarda dahi 100 bin taraftarım hala Türkiye'de var' derse ne olur? Benimki düşünce."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber