Niğde Belediye Başkanlığı'na Murat Zeren seçildi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Mayıs 2007 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Niğde Belediye Başkanı MHP'li Mümin İnan'ın milletvekilliği aday adaylığı için istifa etmesi üzerine yerine yapılan seçimlerde eşitlik bozulmayınca kura ile başkan belirlendi. Kura sonucu başkan seçilen MHP'li meclis üyesi Murat Zeren, partililerin üzerine atlayarak sevgi gösterisinde bulunması üzerine ezilme tehlikesi geçirdi.

Belediye Meclis Salonu'ndaki seçimlerde, MHP'den Murat Zeren ile Aytekin Oral, CHP'den de Ferudun Ecemiş başkanlık için aday oldu. İlk 3 turda Murat Zeren ile Aytekin Oral 10'ar, Ferudun Ecemiş ise 5 oy aydı. En çok oy alan 2 adayın katıldığı dördüncü turda da Zerin ile Oral, MHP'li meclis üyelerinin yine 10'ar oyu aldı, CHP'liler tura katılamayan Ecemiş'e oy verdi, bu oylar da geçersiz sayıldı.

4'üncü turda da eşitlik bozulmayınca Murat Zeren ile Aytekin Oral arasında kura çekimi yapıldı. Kurada, istifa eden Başkan Mümin İnan'ın desteklediği Murat Zeren başkan çıkınca, salonda sevinç gösterileri yapıldı. Bazı partililerin üzerine atladığı yeni başkan Zeren ezilme tehlikesi atlattı. Salonu dolduran kalabalık daha sonra Zeren'i omuzlara alarak ?Bozkurt Murat', ?Murat Başkan' sloganları attı. Bazı partililerin ağladığı seçimin ardından başkanlık koltuğuna oturan Murat Zeren'in de gözleri doldu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu'nun da izlediği seçimler nedeniyle polis ekipleri olay çıkma ihtimaline karşı belediyede geniş güvenlik önemli aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber