Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Mayıs 2007 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MADDE 1 ? 28/4/2007 tarihli ve 26506 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı Yönetmeliğinin Geçici 1 inci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür.

YÜRÜLÜKTEN KALDIRILAN MADDE

GEÇİCİ MADDE 1 - (1) Yan dal sınavları ÖSYM tarafından yapılıncaya kadar bir defaya mahsus olmak üzere kurumlarca aşağıdaki usul ve esaslar doğrultusunda yapılır.

(2) Yan dal uzmanlık sınavı mesleki bilim sınavıdır. Kamu Personeli Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavından (KPDS) veya Üniversitelerarası Kurul Dil Sınavından (ÜDS) 50 puan ve üzerinde alanlar mesleki bilim sınavına katılabilirler. Mesleki bilim sınavı ilgili ana dalın konularından yazılı ve sözlü olarak 2 aşamalı yapılır. Yazılı ve sözlü sınavlar 100 üzerinden puanlanır. Yazılı sınavda 100 üzerinden en az 50 puan alanlar sözlü bilim sınavına girebilir. Sözlü sınav jürileri; kurumlarca her yan dal için, yan dal ve bağlı ana dal profesör ve doçentleri veya şeflerden seçilecek en az 3 asil ve 2 yedek üyeden oluşturulur. Gerektiğinde aynı dalda birden fazla jüri oluşturulabilir. Sınava giren kişinin başarı puanı yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması alınarak hesaplanır. Sınavda alınan başarı puanları kurumlar tarafından ilan edilir. Uzmanlık eğitimine yerleştirme işlemleri adayların başarı puanlarına ve tercihlerine göre en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanarak yapılır. Yerleştirme işlemi sonucunun ilan tarihinden itibaren on iş günü içerisinde yerleştirilen adaylar, ilgili kuruma istenilen belgelerle birlikte yan dal uzmanlık eğitimine başlamak üzere başvururlar. Belirlenen sürede, her ne sebeple olursa olsun başvurmayanlar herhangi bir hak talebinde bulunamazlar. Asil adayların yerleştirilmesinden sonra başvuru yapılmayıp boş kalan kadrolara, başarı puanlarına göre yedek adaylardan yerleştirme yapılır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber