Erbakan'ın prensi AKP yolunda

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Mayıs 2007 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski lideri Necmettin Erbakan'ın prenslerinden, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'la önceki gün gizli bir görüşme yaptı. Milli Görüş'ün partisi FP'nin kapatılmasına neden olan ve 28 Şubat döneminde "sütü bozuk" sözleriyle gündeme gelen eski Tokat Milletvekili Bekir Sobacı da AKP'den milletvekili aday adayı oldu.

AKP yönetimi yoğun talep nedeniyle milletvekilliği aday adaylığı için başvuru süresini 2 gün uzattı. Başvuru sayısının da 4 bine yaklaştığı bildirildi. Milletvekilliği aday adaylığı için başvuranlar arasında ilginç isimler dikkati çekti. "28 Şubatçılar"ı "sütü bozuk" olarak nitelendirdiği için Genelkurmay Başkanlığı tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulan Sobacı, dün Genel Merkez'e gelerek başvurusunu yaptı.

Kurtulmuş ile görüştü

Erdoğan, Başbakanlık Konutu'nda önceki gün Saadet Partisi'nin Siyasi İşlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Numan Kurtulmuş'la gizli bir görüşme yaptı. Kaynaklar, Kurtulmuş'un AKP'den aday olabileceğini dile getirdiler. Kurtulmuş, Saadet Partisi'nin son kongresinde Recai Kutan'ın karşısına aday olarak çıkmayı düşünmüş son anda vazgeçmişti.

Arınç da tekrar aday

TBMM Başkanı Bülent Arınç da dün adaylık için başvurdu. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ise dün sabah saatlerinde partiye gelerek adaylık başvurularını bizzat yaptı. ANAP'lı eski bakan Salih Yıldırım da dün AKP'ye geldi ve aday adaylığı için belgelerini verdi.

Gazeticeler de sırada

FP'nin kapatılmasına neden olan isimler arasında gösterilen eski FP milletvekili gazeteci Nazlı Ilıcak da, İstanbul İl Başkanlığı'na aday adaylığı için başvurdu. Yeni Şafak gazetesi Ankara Temsilcisi Mehmet Ocaktan'dan sonra, radikal çıkışlarıyla bilinen Vakit'in Ankara Temsilcisi Serdar Arseven ve Başbakan Erdoğan'ın okul arkadaşı Türkiye gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Fuat Bol da adaylık için başvuran isimler arasında yer aldı. Ayrıca İstanbul İl Başkanlığı'na plakçı Şahin Özer'in de adaylık için başvurduğu belirtildi.

Anadolu Ajansı'nın Erzurum Bölge Müdürü Muhammet İspirli de, AKP Erzurum milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber