Hava'daki FETÖ'cülere 'flash bellek' operasyonu

Hava Kuvvetleri'ndeki 15 bin FETÖ'cünün listesinin yer aldığı öne sürülen 2007 tarihli flash bellekten gözaltı dalgası çıktı. CHP'li vekil Tuncay Özkan'ın bizzat kendisinin emekli orgeneral İlker Başbuğ'a verdiğini söylediği bellekle ilgili 96 yakalama kararı verildi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 11 Mayıs 2018 07:40, Son Güncelleme : 11 Mayıs 2018 07:17
Hava'daki FETÖ'cülere 'flash bellek' operasyonu

İzmir Başsavcılığı'nın CHP'li vekil Tuncay Özkan'ın eline 2007'de geçtiği belirtilen flash bellekle ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında, haklarında herhangi bir işlem yapılmayan ve örgütün kripto yapılanması içerisinde yer alan 91'i daha önce açığa alınmış muvazzaf askerler ile 5 mahrem imam yakalama emri verildi. İzmir merkezli 15 ilde eşzamanlı yürütülen operasyonla 82 şüpheli gözaltına alındı.Yakalama kararı verilen askerler arasında 1 albay, 1 binbaşı, 5 yüzbaşı, 4 üsteğmen ve 80 astsubay bulunuyor. CHP'li Özkan, gazetecilik yaptığı 2007 yılında ismini hatırlayamadığı eski bir futbol hakeminin kendisine 'Fetullahçı örgütlenmeyle ilgili çok önemli bir belgeler içeriyor' diyerek bir flash bellek verdiğini söylemişti.

TV'SİNİ İPEK'E SATMIŞTI

Özkan, bu bellek kartını da bizzat kendisinin dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı olan İlker Başbuğ'a verdiğini, arkasından da kendisinin Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındığını bildirmişti. Özkan, o süreçte sahibi olduğu Kanaltürk TV'yi de firari FETÖ'cü Akın İpek'e satmıştı. Savcılık, FETÖ'nün hava kuvvetleri mahrem imam yapılanmasının yer aldığı flash belleğin 11 Aralık 2006'da İzmir'de FETÖ'ye mensup olduğu düşünülen askeri bir personel tarafından belediye otobüsünde düşürüldüğünü, otobüste bulunduktan sonra içinde 'FETÖ'cü FETÖ'ye karşı askerler listesi' şeklinde fişleme içeren belgelerin dönemin FETÖ'cü Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarata Karşı Koyma Şube Müdürü Albay Selçuk Başyiğit'e ulaştırıldığını belirledi.

ADİL ÖKSÜZ SÖYLEDİ

İtirafçı olan FETÖ'cü Başyiğit, bilgileri dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Faruk Cömert'e arz etmeden bağlı olduğu sivil imam Cafer Sarıkaya aracılığıyla Adil Öksüz ile görüştüğünü, o dönem Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanı olan Orgeneral Akın Öztürk'ün de dosyayı kapattığını söyledi. 15 bin subay ve astsubayı içeren bilgi ve belgelerin bulunduğu flash bellekle ilgili soruşturmayı derinleştiren savcılığın, örgütsel bağlantı tespit etmesinin ardından gözaltı talimatı verdiği öğrenildi. Şüphelilerin, ardışık/tekil arama yöntemiyle halen örgütsel iletişimi devam ettirdikleri de kaydedildi.

FETÖ'NUN AVUKATINDAN ŞİKE KUMPASI İTİRAFI

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in avukatlarından Orhan Erdemli "FETÖ'nün yargı ve emniyetteki üyelerinin kumpasıyla Fenerbahçe Başkanı Yıldırım'a operasyon yapıldı" itirafında bulundu. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 'futbolda şike' kumpası davasında savunma yapan Erdemli'nin talebi üzerine diğer sanıklar salondan çıkarıldı. Feto ile 2011-2012'de Pensilvanya'da görüştüğünü, darbe girişimini FETÖ'nün yaptığından emin olduğunu ifade eden Erdemli, "Fetullah Gülen iki yüzlüdür. Bunlar örgüt ve darbeyi de kesinlikle bunlar yaptı. Yüzsüzce inkar ediyorlar" itirafında bulundu. Şike soruşturmasının da FETÖ'nün bir kumpası olduğunu düşündüğünü dile getiren Erdemli, "FETÖ'nün yargı ve emniyetteki üyelerinin kumpasıyla Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve diğer yöneticilere operasyon yapıldı. Firari savcılar Fikret Seçen ve Zekeriya Öz ile firari avukatlar Halil İbrahim Koca ve Cemalettin Mutlu koordineli bir şekilde çalıştı." ifadelerini kullandı. Sanık Erdemli, 3 Temmuz sürecinde operasyonu yapan emniyetçilere bunun hukuk dışı olduğunu aktardığını iddia ederek, o dönemde gözaltına alınan sanıklara "Aziz Yıldırım'ı verin, akşama evdesiniz." denildiğini duyduğunu beyan etti.

  • MUAMMER BAŞKAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber