Aracı darbe villasında çıktı

Akıncı'da yakalanan Kemal Batmaz'ın, kullandığı 34 ZD 2676 plakalı aracı 15 Temmuz günü Adil Öksüz başkanlığında darbe toplantılarının yapıldığı villanın karşısına park ettiği ortaya çıktı. Aracı darbeden 4 gün sonra Özkan Düzkaya'nın çekiciyle İstanbul'a götürdüğü belirlendi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 11 Mayıs 2018 08:35, Son Güncelleme : 11 Mayıs 2018 08:24
Aracı darbe villasında çıktı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 15 Temmuz darbe girişimini Akıncı'dan yöneten sivil imamlardan Kemal Batmaz hakkında yeni iddianame düzenlendi. Batmaz'ın terörizmin finansmanı suçundan 10 yıla kadar hapis istenilen iddianamede eşi Gonca Batmaz ile Cemal İbrahim Demirhisar, Mustafa Caymaz ve Rüştü Karakaya 'şüpheli' olarak yer aldı. İddianamede, hala Akıncı Üssü davasında yargılanan Batmaz ile firari imam Adil Öksüz'ün bağlantılarını ortaya koyan ayrıntılar yer aldı.

DARBE GÜNÜ ANKARA MERKEZİ DOLAŞMIŞ

İddianamede yer alan bilgiye göre, Batmaz'ın darbe teşebbüsü öncesinde kullandığı, FETÖ'den tutuklu Özkan Düzkaya üzerine kayıtlı 34 ZD 2676 plakalı aracın 15 Temmuz günü Ankara merkezde bulunduğuna ilişkin tespitlere ulaşıldı. Aracın darbe girişiminden 4 gün sonra 19 Temmuz'da Düzkaya tarafından Çayyolu'ndan alınarak çekiciyle İstanbul'a götürüldüğü belirlendi. Anahtarı 16 Temmuz günü gözaltına alınan Batmaz'da olduğu için çekiciyle İstanbul'da götürüldüğü değerlendirilen aracın Çayyolu'nda bulunduğu adres dikkat çekti.

EN SON VİLLANIN KARŞISINA BIRAKTI

Yapılan incelemede aracın son olarak firari Adil Öksüz başkanlığında darbe toplantılarının yapıldığı Çayyolu'ndaki 3 katlı villanın karşısına bırakıldığı anlaşıldı. Bu da 6-7-8-9 Temmuz'da yapıldığı belirlenen darbe toplantılarının son ana kadar bu villada devam ettiğini gösterdi. Batmaz, Akıncı Üssü yakınlarında yakalandıktan sonra verdiği ifadesinde, arkadaşıyla Çayyolu'nda buluştuğunu ve arsa bakmak için taksi ile Kazan'a gittiklerini ileri sürmüştü.

ARACI BEN BIRAKMADIM!

Kullandığı araç Çayyolu'nda çıkan Batmaz, iddianameye konulan son ifadesinde ise aracı ihtiyaç oldukça Düzkaya'dan aldığını savunurken, genelde İstanbul'da kullandığını, Ankara'ya bir iki kez geldiğini öne sürdü. 15 Temmuz günü bu aracı kullanıp kullanmadığını hatırlamadığını iddia etmesi dikkat çeken Batmaz, "Aracın darbe toplantılarının yapıldığı söylenilen Çayyolu'ndaki villanın yakınında park halinde bulunması olayı konusunda bir bilgim yoktur. Aracı oraya ben bırakmadım" dedi.

"SIR"I O DA KULLANMIŞ!

İddianamede şüphelilerle ilgili ayrıntılar ilginç bağlantıları da ortaya koydu. Şüpheli Rüştü Karakaya'nın, Batmaz'ın kullandığı 34 ZD 2676 plakalı aracı ile firari imam Adil Öksüz'ün 34 SIR 49 plakalı aracı kullandığı tespit edildi. FETÖ içerisindeki görevi Hava Kuvvetleri İstanbul bölgesi astsubay yapılanmasında sorumlu mahrem imam olduğu anlaşılan Karakaya ifadesinde araçları kullanıp kullanmadığını hatırlamadığını ileri sürdü.

Kızının isim babası Gülen

Batmaz'ın eşi Gonca Batmaz ile ilgili de iddianamede ilginç ayrıntılar yer aldı. Şüphelinin 15 Haziran 2017'de FETÖ'nün yargıda etkin olduğu dönemde Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreteri olan ve hala FETÖ'den tutuklu bulunan Muzaffer Bayram'ın evinde yakalandığı belirtildi. İddianamede yer alan şüpheli Mustafa Caymaz'ın ifadesi de dikkat çekti. Caymaz, Batmaz'ın kızının isim babasının Gülen olduğunu söyledi. Caymaz, "Batmaz, kızı Esma doğduktan sonra Amerika'yı arayarak Fetullah Gülen ile görüştü. Fetullah Gülen üç ismi seçenek olarak sundu. Batmaz da Esma ismini seçti. Kemal Batmaz kızına doğrudan telefonla görüşerek isim koyduracak kadar Fetullah Gülen ile yakın ve irtibatlıdır" dedi.

Osman Özgan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber