YSK'nın seçim yasakları bakanlara tebliğ edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2007 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği seçim yasakları bakan ve milletvekillerine tebliğ edildi. Bakanlar, 12 Temmuz'dan itibaren seçim gezilerinde makam araçlarını kullanamayacaklar.

YSK tarafından belirlenerek kamuoyuna duyurulan seçim yasakları, hükümet üyelerine de bir yazıyla iletildi. YSK tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlara gönderilen yazıda seçim propagandasının 12 Temmuz günü başlayacağı hatırlatılarak, bu tarihten seçimin yapılacağı 22 Temmuz'a kadar Başbakan, bakanlar ve milletvekillerinin yurt içinde yapacakları seçim gezilerinde makam otomobillerini ve resmi hizmete tahsis edilen araçları kullanamayacakları belirtildi.

Seçim propagandası amacıyla yapılacak gezilerde protokol kurallarının uygulanamayacağı, karşılama ve uğurlama törenlerinin yapılmayacağı belirtilen yazıda, bakanların seçim propagandası amacıyla yaptıkları gezilere bu tarihten itibaren o bakanlıkta görev yapan memurların katılamayacağı da bildirildi.

YSK'nın bakanlara gönderdiği seçim yasaklarına ilişkin yazıya göre bakanlar, seçimlere 10 gün kala makam araçlarını kullanamayacak ve seçim gezilerine basın danışmanları ile yakın çalışma arkadaşlarını götüremeyecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber