Bakan Soylu: Terörün diliyle konuşan siyasetçiler var

İçişleri Bakanı Süleyman soylu: -"Halkın, vatandaşın, valisiyle buluşması nerede bu ülkede bir kabahat, suç teşkil ettiği bir durum oluştu. Tam tersi buluşmaması, gitmemesi kabahat. Ama terörün diliyle konuşan siyasetçiler maalesef Türkiye'de meşruiyet alanı üzerinden bir gayrimeşru alan oluşturmak için çaba sarf etmektedir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2018 18:37, Son Güncelleme : 12 Mayıs 2018 18:45
Bakan Soylu: Terörün diliyle konuşan siyasetçiler var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bir halk, vatandaşın, valisiyle buluşması nerede bu ülkede bir kabahat, suç teşkil ettiği bir durum oluştu. Tam tersi buluşmaması, gitmemesi kabahat. Ama terörün diliyle konuşan siyasetçiler maalesef Türkiye'de meşruiyet alanı üzerinden bir gayrimeşru alan oluşturmak için çaba sarfetmektedir." dedi.

Bakan Soylu'nun başkanlığında İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Çataklı, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Emniyet Genel Müdür Vekili Erhan Gülveren ile Erzurum, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Kars, Erzincan, Hakkari vali, emniyet müdürleri ve il jandarma alay komutanlarının katılımıyla bir otelde "Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı" düzenlendi.

Soylu, toplantıda yaptığı konuşmada, gecen yıl 16 Nısan Referandumu munasebetıyle gerceklestırdıkleri "Secım Guvenlıgı Bolge Toplantılarını" bu yıl da 24 Hazıran secımlerı munasebetıyle tekrar ettiklerini belitti.

24 Hazıran secımlerının mahıyetınin bıraz daha farklı olduğunu aktaran Soylu, şöyle devam etti:

"Bu secım, 16 nısan 2017'dekı referandumda kararlastırılan yenı hukumet sıstemın ılk secımı olacak. Dolayısıyla da mevzuat ıtıbarıyla bırtakım yenılıkler var. Ayrıca yasanan gelısmelerden, yapılan acıklamalardan anlıyoruz kı dunyanın hemen her yerınden, uluslararası toplum tarafından da yakından takıp edılen bır secım. Dolayısıyla her zamankınden daha agır bır sorumluluk bızı beklemektedır. Halıyle her zamankınden daha buyuk bır dıkkat, daha fazla bır ozen gostermek durumundayız."

Soylu, bakanlık olarak buradakı pozısyonlarının acık ve net olduğunu anlatarak,"Secım halkın secımıdır. Isın sıyası anlamı, sonucları, Bakanlık olarak bızım gorev ve ılgı alanımızın dısındadır. Bızım gorevımız, vatandasımızın ozgur ıradesını saglıklı bır sekılde, herhangı bır aksılıge veya guvenlık zaafıyetıne meydan vermeden milletimizin hür iradesini sandığa yansıtabılmektir. Bu ıtıbarla, bılgımız ve tecrubemız ne sevıyede olursa olsun, Tedbırı elden bırakmamak gerektıgı dusuncesıyle bu toplantıları duzenlemıs bulunuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- "Bir insanın en kıymetli hakkı, oy kullanma hakkıdır"

Süleyman Soylu, vatandaşların özgür iradelerini sandığa yansıtmaları için tüm tedbirlerin aldığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Maalesef Doğu ve Güneydoğu'da meşru hallerle ve gayri meşru halleri birbirine karıştırarak meşruiyeti istismar etmeye çalışan bir hali hep beraber gördük. Özellikle siyasal hayatı terör diliyle istismar etmeye çalışanları da bu coğrafya bu bölge gördü. Bu toplantıyı yapmamızın yegane sebebi şudur. Bir insanın en kıymetli hakkı, bir vatandaşın en önemli hakkı oy kullanma hakkıdır. Özgür ve hür iradesini sandığa yansıtabilmesini temin edebilmektir. Oysa sizlerde bende biliyoruz ki kırsalda hatta bazen şehirlerde tehditle, şantajla, dağdan selam sarkıtmakla birlikte milletimizin hür iradesinin sandığa yansımamasını, terör iradesinin sandığa yansımasını isteyen terörist gruplar hep oldu. Bunların üzerinden siyaset yapan, sörf yapan maalesef siyasetçilerde oldu. Bugün o hali bir noktaya getirmenin huzuruyla beraber buradayız. Ama yine de dikkatli olmalıyız. Kötülükler boşluk arar."

Soylu, işte o boşluğu vermemek için de bakanlık, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, korucular, Türkiye'nin her tarafındaki güvenlik teşkilatları, adalet mekanizması ile kendilerine düzen görevi en iyi şekilde yerine getirme konusundaki iradenin ortaya konulması gerektiğini dile getirdi.

Şırnak Valisi'nin bir siyasetçi tarafından tehdit edildiğini bildiren Soylu, "Ben dün dinlemek şanssızlığına uğradım. Yine terör diliyle konuşan bir siyasetçi, şırnak valimizi tehdit ediyor. Niye? Köylere ziyarete gitti diye. Şırnak Valiliğinin resmi sitesinde gittiği köylerin ziyareti var. Bir halk, vatandaş, valisiyle buluşmasının nerede bu ülkede bir kabahat, suç teşkil ettiği bir durum oluştu. Tam tersi buluşmaması, gitmemesi kabahat. ama terörün diliyle konuşan siyasetçiler maalesef Türkiye'de meşruiyet alanı üzerinden bir gayrimeşru alan oluşturmak için çaba sarfetmektedir." şeklinde konuştu.

Soylu, bakanlık olarak secım guvenlıgını uc noktada ele aldıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bırıncısı kampanya ve propaganda donemının guvenlıgı, ikıncı kısım da secım gunu oy verme guvenlıgı ve ucuncu kısım da secım gunu aksamı oy sayımının guvenlıgı, sonucların, lıstelerın, butun evrak ve oy pusulalarının ılgılı yerlere saglıklı ve secım hukukuna uygun bır sekılde ıletılmesı ve seçim sonuçlarının sandığa yansıdığı gibi sonuçlara aynı şekilde yansıyabilmesinin temin edilebilmesidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber