AK Parti'den emekli generale teklif

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Mayıs 2007 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir dönem Genelkurmay Harekat Dairesi Başkanlığı ve Özel Kuvvetler Komutanı görevinde bulunan emekli korgenerale AK Parti tarafından milletvekili adaylığı önerildiği iddia edildi.

ABD askerlerinin Süleymaniye'de bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığı'na mensup 11 askerimizin başına çuval geçirilmesi sırasında Genelkurmay Harekat Başkanlığı görevinde bulunan Korgeneral Köksal Karabay'a, AKP'den milletvekili adaylığı önerildi.

Irak'ın Süleymaniye kentinde, Amerikan askerleri tarafından, Türk Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli askerlerimizin başına çuval geçirilmesi sırasında Genelkurmay Harekat Başkanlığı görevinde bulunan Korgeneral Köksal Karabay'a, AKP yetkililer tarafından milletvekili adaylığı önerildi. Karabay, kendisine yapılan öneriye teşekkür etti ancak milletvekili adaylığını kabul etmedi.

Süleymaniye'de yaşanan olaydan sonra, olayı ilk haber alan ve bunun üzerine gerekli girişimlerde bulunan Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Karabay da, diğer komutanlar gibi yaşanan olaydan büyük üzüntü duydu. Karabay, kendisiyle yapılan bir röportajda, ?ben olsam ateş emri verirdim? demişti.

Emekli Korgeneral Köksal Karabay'a, adaylık önerisinin yapıldığı AKP yetkilileri tarafından belirtilirken, Karabay, bu konuda bir açıklama yapmak istemedi.

E.TUĞGENERAL KILIÇARSLAN'A SÖYLEDİKLERİ

Süleymaniye'de yaşanan ?çuval geçirme? olayı sırasında, Özel Kuvvetler Komutan Yardımcılığı görevinde bulunan ve Kuzey Irak'tan sorumlu olan Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan da, MHP'den Tokat Milletvekili aday adaylığı için başvurdu.

Başvurusunu yaptıktan sonra seçim bölgesi Tokat'ta çalışmalara başlayan ve vatandaşlardan büyük destek alan Kılıçarslan, MHP'ye aday adaylığı için başvurduktan sonra konuştuğu komutanı emekli Korgeneral Köksal Karabay'ın kendisine söylediklerini de ?hurriyet.com.tr?ye şöyle açıkladı:

?Seni tebrik ediyorum. Çok isabetli karar verdin. Devlet Bahçeli çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir devlet adamıdır. Bizler dik duracağız. Seni bu dik duruşundan dolayı tebrik ediyorum. Başarılar diliyor, gözlerinden öpüyorum. ?

Kılıçarslan, ?Bunu söyleyen komutanımızın AKP'den aday olması zaten söz konusu olamaz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber