Şehit teğmenin cenazesinde "Kelle değil şehit bu" sloganları

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Mayıs 2007 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİYARBAKIR'ın Dicle İlçesi kırsalında sürdürülen operasyonlar kapsamında emrindeki askerlerle arazi taraması yaparken, PKK'lı teröristlerin döşediği uzaktan kumandalı mayının patlaması sonucu şehit düşen Tankçı Teğmen 25 yaşındaki Halil Demirörs, memleketi Burdur'da gözyaşlarıyla toprağa verildi. 10 bini aşkın kişinin katıldığı cenaze töreninde, ?Kelle değil şehit bu', ?Katil ABD, kahrolsun PKK' ve ?Yan gelip yatanlar utansın' sloganları atıldı. Törende konuşan Jandarma Kıdemli Albay Aydın Bacık'ın ?Gitti Teğmenim, yüreğimizi yaka yaka. Halilimin can verdiği saatte değil Diyarbakır'ı, güneşi karartmalıydık'' sözleri yürek dağlıdı.

Şehit Tankçı Teğmen Halil Demirörs'ün cenazesi, memleketi Burdur'un Karamanlı İlçesi'ne getirildi. İlk önce şehit ailesinin evine götürülen ay yıldızlı bayrağa sarılı cenaze, anne Durkadın, baba Cengiz ve kız kardeşi Aysun Demirörs tarafından karşılandı. Burdur Garzinon ve Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Aydın Bacık, Karamanlı Kaymakamı Mehmet Alper Çığ ve Jandarma Kıdemli Başçavuş Tahsin Ilgaz, acılı baba Cengiz Demirörs'ü teselli etmeye çalıştı.

KELLE DEĞİL ŞEHİT BU

Gözyaşlarının sel olduğu şehit evinde, anne Durkadın Demirörs güçlükle ayakta durabildi. Oğlunun tabutuna sarılan acılı anne, ?Halilim, oğlum, evladım, şehidim'' diye gözyaşı döktü. Cenaze aracına binen anne Durkadın, törenin yapılacağı ilçe meydanına giti. Bu sırada gözyaşları arasında Türk bayrağı açıp Atatürk posterleri taşıyan kalabalık, şehit cenazesi ile birlikte ilçe meydanına yürüdü. Burdur Merkez ve komşu ilçelerden de çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüş sırasında ?Kelle Değil Şehit Bu', ?Şehidime kelle diyen utansın', ?Katil ABD, kahrolsun PKK', ?Yan gelip yatanlar utansın', ?Yan gelip yatmadı bunlar' ve ?Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atıldı. Öfkeli kalabalık terör örgütü PKK'ya lanet yağdırdı.

ALBAYIN KONUŞMASI

Tören alanındaki saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Burdur Garzinon ve Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Aydın Bacık, bir konuşma yaptı. Albay Bacık, şöyle dedi:

?Gitti Teğmenim, yüreğimizi yaka yaka. Yalnız Burdur'da yanmamıştır yürekler, biliyorum. Burdur'da yağan kardan, Edirneliler, Rizeliler ve Adanalılar da ıslanmışlardır, üşümüşlerdir. Beddualar edilmiş, yumruklar ve dişler sıkılmıştır. Halilimin anasına sabırlar dilenmiştir. ?Bu son olsun' denmiştir. Ödettirilecek hesaplara Halilimin hesabı da eklenmiştir. Teğmen Halil'e mayın pususu kuracak cesareti, önünde, ardında, yanında kim ve hangi güç olursa olsun bulamamalıydılar. Ben ?Halilim' diye çığrışan anasını, nenesini görmemeliydim. Halilimin can verdiği saatte değil Diyarbakır'ı, güneşi karartmalıydık. Fark ettirmeliydik Halilim'in yaşama hakkı olduğunu; şeyhinin talimatı ile sözde hukuk adına iş yapanlara, yolları Diyarbakır'dan geçirenlere, realiteleri tanıyanlara, katillere ovalarda siyaset yaptıranlara. Gelin görün bir Türk oğlu, Türk çocuğunun ocağının nasıl yandığını. ?Vatan sağ olsun' demedi diye garip şehit anasını alkışlayanlar; bakınız, duyunuz ve iyi anlayınız.''

DEDENİN RÜYASI

Burdur Valisi Rasih Özbek, şehit Demirörs'ün dedesi 86 yaşındaki Halil Demirörs'ün kendisine anlattığı rüyasını aktardı. Özbek, ?Şehit Halil'in dedesi önceki gece rüyasında bir somun ekmeği sobaya tutmuş. Ekmeğin bir yüzü simsiyah yanarken, diğer yüzü bembeyaz kalmış. Evet bu bir acı. Sizin, bizim, hepimizin yüreğini simsiyah yaktı. Beyaz olan taraf ise herkesin ulaşmaya nasip olamadığı, Halil'in şehadet mertebesine ulaşmış olmasıdır. Şimdi kimseyi güldürmek zamanı değil, gün Karamanlı'nın mermeri gibi dimdik durma zamanıdır. Bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından cenaze namazına geçildi. Binlerce kişinin saf tuttuğu cenaze namazından sonra sloganlar eşliğinde şehit cenazesi Karamanlı Mezarlığı'na taşındı. Şehit Halil Demirörs, gözyaşları arasında toprağa verildi.

AKP'Lİ VEKİLLER GELMEDİ

AKP'li milletvekillerinin katılmadığı törende, Burdur Valisi Rasih Özbek, Burdur CHP Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, 3'ncü Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Atakan Altıparmak, Burdur Garzinon ve Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Aydın Bacık, 58'nci Er Eğitim Alay Komutanı Albay Rahmi Acır, Burdur Belediye Başkanı AKP'li Sebahattin Akkaya, Emniyet Müdürü Celal Aydoğan ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gökay Yıldız da yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber