Polis de çetenin içinde

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2007 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'ye giriş yapan kişilerin oturma izinlerini sahte evrakla uzatan bir şebekeye yönelik baskında 72 kişi gözaltına alındı.

Aralarında 1'i emniyet amiri, 2'si polis, 1'i gardiyan olmak üzere 10 kamu görevlisinin bulunduğu 30 kişi mahkemeye sevk edildi.

Turist vizesi ile Türkiye'ye giriş yapan kişilerin oturma izinlerini sahte evrakla uzatan bir şebekeye yönelik ihbarı değerlendiren Mali Şube ekipleri sahte vize şebekesini çökertmek için harekete geçti. Yapılan çalışmaların ardından şebeke üyelerinin kaldıkları Kadıköy, Maltepe, Eminönü, Bakırköy ve Beşiktaş'ta belirlenen 17 adrese yönelik eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda aralarında insan ticareti ve insan kaçakçılığı organizatörlerinin bulunduğu 42'si yabancı uyruklu kadın olmak üzere 72 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında manken ajansı ve gece kulübü sahipleri ile organizatörler bulunuyor. Gözaltına alınanların kaldıkları iş yeri ve adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda belge ve döküman ele geçirildi.

Emniyete getirilerek sorgulanan kadınların turist vizesiyle eski Doğu Blok'u ülkelerinden fotomodel, manken, oyuncu yapılma umuduyla getirildikleri belirlendi. Şebekenin turist vizesi ile getirdikleri kadınların vizelerini sahte belgelerle uzattıkları, yine sahte belgelerle çalışma izni ve oturma izni düzenledikleri kaydedildi. Vizesi uzatılan, çalışma ve oturma izni düzenlenen kadınlara Beyoğlu ve Şişli'de gece kulüplerinde dansçılık ve konsomatrislik yaptırdıkları belirlendi. Öte yandan bazı kadınların televizyon dizilerinde, reklamlar ve kliplerde rol aldığı öne sürüldü.

Yabancı uyruklu kadınlar, Eminönü Zührevi Hastalıklar Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Kadınların arasında cinsel yolla bulaşan HIV virüsünün yanında mantar, bel soğukluğu, frengi ve hepatit gibi hastalıkların bulunduğu ortaya çıktı. İfade verme işlemi tamamlanan 42 kadın, daha sonra sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.

Emniyette işlemleri sona eren zanlılar Şişli Adliyesi'ne gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber