Tarım Bakanı Güçlü, makamını köylere taşımaya karar verdi

Haber Giriş : 22 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, köylülerin sorunlarına merkezden çözüm bulmanın zor olduğu düşüncesiyle, Ankara'daki makamını köylere taşımaya karar verdi.

Bu kapsamda Volkswagen Transporter marka bir araç, tüm ihtiyaçları karşılayacak şekilde dizayn edilerek küçük bir ofis haline getirildi. Minibüsün içinde internet bağlantısının yanında dijital televizyon da bulunuyor. Bakan Güçlü yeni ?ofis-minibüsüyle, ?Köylüye hizmet ancak köylerde olur' anlayışıyla öncelikle doğu illeri olmak üzere 5 ay boyunca Türkiye'nin tüm şehirlerini dolaşacak. Ayrıca her ilde bir köye uğrayarak, çiftçinin sorunlarını ilk ağızdan dinleyerek problemlere yerinde çözüm bulacak. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda zihniyet değişikliğine gitmek isteyen Güçlü, gezi sırasında daha çok, geçtiğimiz aylarda ?1.000 köye 1.000 danışman? projesi çerçevesinde gönderilen, ziraat mühendisi ve veteriner hekimlerin bulunduğu köyleri tercih edecek. Bu köylerde yaşanan gelişmeler de göz önünde bulundurularak, 5 aylık süre içinde Türkiye'nin her ilindeki bir köy, allt yapısı (kanalizasyon, yol içme suyu gibi) tamamlanmış, hayvancılık ve tarımda bilimsel verilerin kullanıldığı ?örnek köyler' oluşturulacak.

Tarım Bakanı Sami Güçlü bugüne kadar 48 ili ve bu illere bağlı köyleri ziyaret etti. Bu çerçevede bir çalışmaya bakanlık tarihinde ilk defa imza atıldığı bildirildi. Güçlü'ye köyleri ziyaret esnasında, sırayla müsteşar yardımcıları, genel müdürlür ve danışmanları eşlik edecek. Böylelikle gözlemlenen problemler de bürokratik engellere takılmadan anında çözüme kavuşturulacak.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber