5 gün sağanak yağmur var, toz bulutlarına dikkat

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Mayıs 2007 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Önümüzdeki hafta çarşamba gününe kadar sağanak yağmur tüm bölgelere uğrayacak.

İstanbul pazar ve pazartesi sağanak yağış altında. İstanbul'da gündüz sıcaklıkları 26 dereceden 20 dereceye inecek.

Yarın

Edirne, Kıyı Ege, Orta Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Akdeniz'de sağanak yağış görülecek...

Cumartesi

Trakya, Çanakkale, Kıyı Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun batısı sağanak yağış alacak...

Pazar

Marmara, Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Doğu Anadolu'nun batısında sağanak yağış bekleniyor...

Pazartesi

Sağanak yağış Marmara, Ege ve Erzurum-Kars bölümünde sürüyor...

Salı

Yağışlar Trakya, Ege, Batı Akdeniz ve Erzurum-Kars bölümünde devam edecek...


Meteoroloji'den 'toz bulutu' uyarısı

Haftasonu başlayan ve birkaç gün devam eden sağanak yağışın ardından güneşli günlerin yaşandığı Güneydoğu'da şimdi de toz bulutu etkisini gösterecek.

Diyarbakır Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Meydan Müdürlüğü, bölgede birkaç gün havadaki toz parçacıklarının görüş mesafesini etkileyebileceğini açıkladı.

Doğu ve Güneydoğu'da etkili olan sağanak yağışın ardından şimdide bölgeyi toz parçacıkları etkisi altına alacak.Toz bulutu nedeniyle havanın sisli bir görünüm kazanması görüş mesafesini de etkileyecek.

Özellikle Basra merkezli Suriye'den gelen havada asılı toz parçacıkları Güneydoğu'da birkaç gün etkisini gösterecek. Bugün toz parçacıkları Diyarbakır'da sabah saatlerinde hafif şekilde hissedilirken; Mardin'in Kızıltepe ilçesinde hakim olan tuz bulutu ise hayatı olumsuz etkiledi.

Meteoroloji yetkilileri, bu bölgede her sene bu tür toz bulutların görüldüğünü ve beklenen bir durum olduğunu vurguladı.

Yetkililer, Suriye ve Libya üzerinden rüzgarın da etkisiyle bölgeye doğru toz bulutlarının geldiği ve çevre illerde de görülebileceğini belirtti.

Yetkililer, toz parçacıklarının havada fazla olduğu vakitler kalp yetmezliği ve nefes darlığı olan vatandaşları dışarı çıkmaması konusunda uyardı.

Diyarbakır Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Meydan Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, önümüzdeki 3-4 gün boyunca öğlen saatlerinden mevsim itibariyle sağnak yağışın bekleniyor.

Gök gürültülü şeklinde olacak yağışların etkili olmayacağını söyleyen yetkililer, Basra merkezli Suriye tarafından gelen havadaki asılı toz parçacıklarının görüşü yer yer etkileybileceğini kaydetti.

Hava sıcaklığının bölgede 27 ile 30 derece arasında seyredeceğini kaydeden meteoroloji yetkilileri, yağışların mevsimsel olduğunu ifade etti.

Yetkililer Basra alçak basıncı nedeniyle bölgenin güneyden gelen rüzgârın etkisi altına girdiğini belirterek bölgede kuru havanın hâkim olması sebebiyle rüzgârın yerdeki tozları kaldırdığını ifade etti.


Toz fırtınası Mardin'i esir aldı

Suriye-Irak sınır boyunda etkili olan toz fırtınası, Mardin'i de etkisi altına aldı.

Toz bulutunun etkisi altına giren Mardin ve ilçelerinde görüş mesafesinin yer yer 200 metrenin altına düştüğü gözlendi.

Suriye'de çöl fırtınası olarak adlandırılan ve kuvvetli rüzgarlarla birlikte Mardin'i aniden kaplayan toz bulutların; ekili alanları, meyve ağaçlarını ve üzüm bağlarını olumsuz yönde etkilediği belirtildi.

Son bir hafta içinde üçünçü kez yaşanan çöl fırtınası yüzünden bir çok astımlı hastanın hastaneye akın ettiğini belirten Mardin Devlet Hastanesi başhekimi Dr Hıdır Çiftçi, astımlı hastaları dışarıya çıkmamaları konusunda uyardı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber