MEB: Her girişimimiz kasden imam hatiple ilişkilendiriliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2007 15:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MEB: Eğitimdeki her yapılanmanın İmam Hatiplere çekilmesi yarar getirmez

Milli Eğitim Bakanlığı'nca yapılan açıklamada, "Ortaöğretimdeki her yeniden yapılanma çalışmasında konunun imam hatiplere çekilerek, kamuoyunun yanıltılmasının hiç kimseye bir yarar sağlamayacağı gibi, gereksiz yere yeni tartışmalara yol açmış olacaktır" denildi.

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Radikal gazetesinin bugünkü nüshasında yer alan 'İmam-hatip girişimi' başlıklı haberle ilgili açıklama yapılması gereği duyulduğu" belirtilerek, "Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan'ın dün Anadolu Ajansı'na yaptığı bir açıklamadan yola çıkılarak 'İmam-hatip girişimi' başlığının atılması kamuoyunu yanıltmaktan öte bir anlam taşımamaktadır. Haberde sözü edilen ortaöğretimde yeniden yapılanmaya ilişkin durum, 17. Milli Eğitim Şurası'nda alınan bir karardır. Bilindiği gibi, bu şuradaki kararlar çok sayıda bilim adamının katılımıyla ve kamuoyuna açık bir biçimde alınmıştır. Şurada alınan kararların uygulamaya konulması da mevzuat gereğidir" denildi.

Bakanlıkta gazetede sözü edilen nitelikte bir çalışma yürütülmediği bildirilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Şura kararları içerisinde böyle bir tavsiye de bulunmamaktadır.

Gerçekler çarptırılarak yapılan 'olgunluk sınavları' konusu ise Bakanlığımızın üzerinde durduğu bir çalışma değildir. Aynı konu YÖK strateji raporunun 155. sayfasında 'ortaöğretimdeki sorunlara bir çözüm önerisi' olarak yer almaktadır.

Dolayısıyla ortaöğretimdeki her yeniden yapılanma çalışmasında konunun imam hatiplere çekilerek, kamuoyunun yanıltılması hiç kimseye yarar sağlamayacağı gibi, gereksiz yere yeni tartışmalara yol açmış olacaktır.

Diğer yandan, bu tür haberlerle aynı zamanda ortaöğretim kurumlarında okumakta olan yaklaşık 3.5 milyon öğrenciye de haksızlık yapılmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber